Thuis komen

Vandaag was het zover, de SIAD 2018 (self injury awareness day) bij Zebra voorlichting. Ik keek ernaar uit, eindelijk weer mijn zebra vriendinnetjes zien en kunnen knuffelen, wat had ik ze gemist!

Raar eigenlijk, mensen die ik maar een paar keer heb gezien, sommigen zelfs maar 1 keer. En toch ben ik zo veel om ze gaan geven. In de trein onderweg naar Enschede heb ik even flink zitten huilen. Het voelde alsof ik na 2 maanden eindelijk weer even naar huis toe ging. Na ruim een maand onbegrip voor mn zelfbeschadiging, wat heel logisch maar wel moeilijk is, keek ik er heel erg naar uit om even begrepen te worden, even niet alles uit te hoeven leggen en vooral even niet het idee te hebben veroordeeld te worden.

Dat oordeel, in combinatie met dat ik momenteel een emotioneel instabiel zachtgekookt ei ben die om elke scheefliggende stoeptegel huilt, maakte dat ik in tranen uit barstte. Ik wilde iedereen weer zien en een knuffel geven en wat was ik blij, wat was ik blij om de warmte die voor mij zo beeldend is voor zebra weer te voelen. Echt even een oplaadpunt wat ik super hard nodig had.

De gespreksgroep was bijzonder, was helpend en de dag creëerde rust. Er zijn veel emoties de revue gepasseerd en wat ben ik veel gaan voelen voor een aantal mensen. Iemand even echt zien glimlachen maakte dat ik me warm voelde worden vanbinnen, toen de tranen kwamen bij een ander stroomden ze bij mij net zo hard mee. De dag was voor mij qua energie lang genoeg maar het liefst was ik nog veel langer gebleven en ik kijk nu alweer uit naar de volgende keer.

Ik ben een zebra en ik schaam me niet voor mijn strepen. Ze hebben me gemaakt wie ik ben en dat is een krachtig persoon die ook haar zwakheden durft te tonen. Ik durf emoties te laten zien bij mensen die ik vertrouw, dat ik me bij zebra veilig voel is wel te zien aan de hoeveelheid die ik daar keer op keer laat vloeien.

Een soort tweede thuis maar dan beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: