Ik loop leeg

Ik loop leeg, mijn energie gaat 10x sneller op en lijkt zich niet aan te willen laten vullen.

Hoe moet ik het beschrijven, er is lekkage lijkt het wel, mijn vat met energie loopt in een sneltreinvaart leeg. Vanochtend was ik om 8 uur wakker, stond ik op en lag ik na mijn gebruikelijke ochtendritueel een uur later weer op bed. Uitgeteld.

Vandaag ben ik vrij, hoef ik niet te werken dus pak ik lekker mijn rust. Even op bed, straks met een vriendin wat drinken en daarna weer mn bed in want ik weet nu al dat ik daarna weer gesloopt ben. Dagen dat ik moet werken zijn best zwaar. Ik zet mijn wekker eerder zodat ik voor ik weg moet nog even kan gaan liggen, even bijkomen heb nodig. Werk is een goede afleiding maar wat ben ik blij als ik een half uurtje kan zitten in mijn pauze, ik ben moe en mijn hoofd is vooral moe. En na werk, liggen, eerst even liggen voordat ik een gesprek kan hebben met de begeleiding, voordat ik mijn tas uit pak of laat staan voordat ik ga eten.

Maar hoe komt het dan, waarom ben ik moe nadat ik de was heb opgevouwen, raak ik overprikkeld van 10 minuten stofzuigen. Ik kan het wel bedenken maar ergens wil ik er niet te veel bij stil staan. Ik besprak het al een beetje met mijn psycholoog maar kwam niet echt tot de kern, wilde het niet echt toegeven. Aan de ene kant is er natuurlijk veel veranderd. Ik ben verhuisd, ik leef op een heel andere manier en die veranderingen kosten energie, meer energie dan ik zelf door heb. Alleen mezelf die tijd gunnen is lastig.
en dan is er nog het stukje eten waardoor ik minder energie heb. Iets wat ik helemaal niet toe wil geven maar wat ik ergens wel weet. Hoe hard ik ook roep dat het daar niet door komt weet ik diep vanbinnen dat het daar wel degelijk mee te maken heeft.

Over twee weken ga ik weer naar de diëtiste. De vorige keer kon ik geen eetlijst opstellen, lukte het gewoon niet en was ik er niet aan toe. Misschien moet ik het toch maar weer gaan proberen, is het toch wel heel hard nodig om het stuk eten aan te pakken hoe moeilijk het ook is om daar hulp bij te accepteren.

Maar die energie die ik nu zo hard verbruik moet ook weer aangevuld worden. Daar moet ik realistisch in blijven ook al wil een deel van mij dat niet, ik wil ook werken en kunnen genieten van mn paard op mijn vrije dagen.

Dat kan op deze manier niet.

3 gedachten over “Ik loop leeg

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: