Daar zit ik dan

Daar zit ik dan, na maanden van onzekerheid waar ik heen zou gaan. De vraag of er überhaubt wel een passende plaats voor me zou zijn was al vaak in mijn  hoofd op gekomen. En toen die plaats eenmaal was gevonden wist ik niet hoe ik het ging redden, hoe ik het ging volhouden tot die plek vrij was en hoe ik het allemaal moest doen. Want hoe doe je dat, over gaan naar een nieuwe plaats. Je voorbereiden op nieuwe mensen, nieuwe regels, een nieuwe manier van met elkaar omgaan. En wat als, wat als ik het gewoon allemaal niet kan.

Er waren zo veel doemscenario’s in mijn hoofd en er was zo veel onduidelijk. Ik had een afspraak en dan werd er meer duidelijk maar die afspraak was zo ver weg en ik zat in een situatie die onmogelijk was, die onhoudbaar was. Dus er werd overgegaan tot een opname. Mijn behandelaar heeft daar denk ik zeker achteraf nog weleens over getwijfeld of dat wel de goede stap was. Eenmaal in de opname werd namelijk duidelijk hoe veel destructief gedrag ik had, hoe ik me vast klampte aan mijn destructieve gedrag omdat dit nog mijn enige houvast was. Ik werd overgeplaatst naar de gesloten afdeling voor korte tijd en mijn dwangmatige destructieve gedrag liep uit de hand. Maar ze gaven me wel een schop onder mijn kont en schudde me wakker, nog steeds destructief gedrag maar minder gevaarlijk, terug naar de open afdeling en proberen ervoor te gaan en om hulp te vragen als het niet ging.

En opeens werden er afspraken gemaakt, dé afpsraak was er en ik ging over een week al verhuizen, ik was hier gelukkig al enigszins op voorbereid maar toen was die datum toch officieël. IK GING VERHUIZEN! Ik was doodsbang en dolgelukkig tegelijk. Ik had niet heel veel tijd om te piekeren en in paniek te raken dus ging in mijn praktische handelmodus. Regelen, regelen en nog eens regelen.

En nu zit ik daar dan, in mijn stoel, op mijn eigen kamer op een behandelafdeling voor langere tijd. Ik heb eindelijk mijn eigen plekje en ik voel me hier oke. Ik voel me hier rustig en het belangrijkste van alles ik voel me hier veilig. Ik kan voor het eerst in heel lange tijd zeggen dat ik me veilig voel. Om hulp vragen is nog heel moeilijk, ik ken de begeleiding nog niet maar ze komen me heel consequent opzoeken en lijken de signalen heel snel te doorzien. Om hulp vragen lukt misschien niet maar de hulp aanvaarden wel redelijk, en dat is ook al heel wat.

Ik ben er nog lang niet maar ik heb eindelijk een stap in de goede richting gezet.

Een gedachte over “Daar zit ik dan

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: