Eerlijk zijn

Eerlijk zijn, ik durf het niet. Elke keer weer besteden ze hier op de afdeling tijd aan me maar ik durf niet eerlijk te zijn, ik durf niet echt eerlijk te zijn. Ik durf niet te zeggen wat ik echt denk en hoe erg ik in de knoop zit en voel me daar schuldig over. Maar eerlijk zijn, ik kan het gewoon niet.

Ik blijf elke avond zo lang mogelijk rond hangen op de afdeling en voor kantoor maar als er word gevraagd waarom geef ik een omslachtig antwoord. Ik vermijd mijn kamer en als er word gevraagd hoe het met me gaat beantwoord ik de vraag gewoon maar half. Hoe graag ik ook eerlijk zou willen zijn, hoe graag ik ook wil zeggen dat het me niet meer lukt en dat ik het niet meer kan, ik durf het niet.

Eerlijkheid duurt het langst, dat weet ik heel goed. Maar hoe vertel ik dat ik constant bezig ben met hoe ik dood kan gaan? Hoe vertel ik dat ondanks alle zorg die ze me hier bieden de gedachte aan de dood geen seconde los kan laten? Ik voel me schuldig, ik krijg meer hulp dan ik ooit heb gehad en toch, toch wil ik nog steeds dood. Plan na plan vormt zich in mijn hoofd en het gevecht blijft maar voort duren en, het aller ergste, ik kan er niet eerlijk over zijn.

Dat neem ik mezelf misschien nog wel het meest kwalijk. Ik ben niet eerlijk want ik vertel het niet, ik vertel niet hoe destructief ik ben en hoe hard ik bezig blijf met de meest stomme plannen maken.

Terwijl ik zelf het meeste waarde hecht aan eerlijkheid ben ik zelf niet eerlijk.

3 gedachten over “Eerlijk zijn

Voeg uw reactie toe

 1. Knap dat je het hier wel verwoord. Misschien is het een idee om iemand juist dit te laten lezen? Dan hoef je alleen de url of je telefoon maar te geven, kan me voorstellen dat dat makkelijker is dan praten. Geef jezelf de tijd ook. Dat je hulp krijgt is mooi, maar ik weet ook dat je niet zo maar gaat veranderen, vertrouwen, je anders gaat voelen. Krijg je medicatie voor je klachten? Kan het ook zijn dat de blijvende zelfmoordgedachten (neigingen?) daar van komen?
  Ik hoop dat je blijft vechten.

  Liked by 1 persoon

 2. Lieve vlinder,
  Ik wilde ook dood, ik stond op het randje, twee keer maar heb de stap niet gezet.
  Omdat ik echt een engel heb gezien die zei dat het niet goed was.
  Waarschijnlijk geloof je niet in engelen, maar ik zou je toch willen vragen er open over te zijn.
  Ik geloof dat er zelfs op Facebook een groep is waar mensen er over praten.
  Het helpt niet om te zeggen dat het niet goed is, want alleen jij voelt wat je voelt.maar probeer iemand te vinden die er voor openstaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: