Ik overleef

Terwijl de grond onder me weg stort en ik me in de afgrond laat vallen zijn er opeens vanuit alle kanten handen die me opvangen. Een vreemde gewaarwording om hulp geboden te krijgen die dan ook niet zozeer vanuit professioneel oogpunt lijkt te worden geboden maar gemeent lijkt te zijn.

Zelf weet ik niet wat ik hiermee aan moet en probeer me zo klein mogelijk te maken. Ik verdien deze hulp niet, niet voor niks heb ik altijd haat gekregen. De enige reden dat deze mensen in hun goedheid me nog helpen is dat ze niet weten hoe verdorven ik eigenlijk ben.

Maar stiekem ben ik blij met de hulp die ik krijg als ik weer in een crisis raak, al weet ik totaal niet hoe ik die hulp aan moet pakken, ik ben voor 1 keer niet alleen. Ik ben niet alleen, ik hoef het een keer niet helemaal alleen te doen.

Al kan ik niemand uitleggen wat er precies in mijn hoofd om gaat, bang voor de gevolgen die dat zal hebben. Al durf ik niet om hulp te vragen uit angst dat ze me zwak vinden of denken dat ik het om de aandacht doe. Ik ben blij als ze naast me komen staan, hoe lastig ik dat ook vind.

Dan is de eenzaamheid wat minder eenzaam en het overleven een minder groot gevecht.

Ik heb hulp en ook met hulp is elke dag lastig en keren de crisissen in een eng hoge frequentie terug. Maar ik sta er niet meer helemaal alleen voor.

Een gedachte over “Ik overleef

Voeg uw reactie toe

  1. Lieve vlinder.
    Hulp komt vaak uit hoeken waar we het niet verwachten.
    Als het jou helpt om het hoofd leger te krijgen dan is dat goed en dan is dat ook voor jou bestemdt.
    Echter pas wel op dat de hulp niet gericht is op het eigen belang van de hulpgever maar op het echt willen helpen

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: