Ik loop achter

Mijn informatieverwerking loopt achter. Het is nu zaterdag avond 22.45 uur. In mijn hoofd ben ik voor wat betreft alles wat er de laatste dagen is gebeurt blijven hangen bij woensdag middag 11.30 uur. Ik loop ondertussen dus al een paar dagen achter wat niet zo erg zou zijn als er niet heel wat was gebeurt in die paar dagen.

Toen mijn psycholoog woensdag onbedoeld een trauma aan raakte werd er op de noodknop in mijn hoofd gedrukt. Er was geen mogelijkheid om er bij stil te staan, Geen tijd, Geen energie en al veel te veel crisis in er dieper op in te gaan. Mijn hoofd besloot stil te gaan staan en te stoppen met informatie verwerken. Niet een beetje maar gewoon volledig.

Er is sinds donderdag weinig meer uit mijn handen gekomen. Een gewoon gesprek voeren lijk onmogelijk te zijn geworden al lijken anderen er nog niet heel veel van mee te krijgen. Ik ben bot, kan niet meer tactisch reageren en ben al overprikkeld voor ik überhaupt uit bed ben in de ochtend. Mijn sociale vaardigheden zijn duidelijk vakantie aan het vieren terwijl ik een wanhopige poging doe om te functioneren in een lijf wat geen energie meer heeft om ook nog maar een stap te zetten.

Ik kan niet slapen want het is in mijn hoofd nog steeds half 12. Natuurlijk ben ik fysiek gesloopt maar mentaal lukt het me niet om de stap naar het slapen echt te maken. Bovendien blijf ik maar huilen, dissocieren en herbeleven, ook dit zonder dat iemand het echt lijkt te zien. Zou dit ook onder de categorie talent vallen?

En terwijl ik achter loop in alles, Echt in alles kwam er gisteren een mail van mijn psycholoog of haar kon bellen, dus belde ik haar in mijn pauze op. Ik denk dat ik 5 minuten de tijd had om te verwerken dat ik vanaf maandag opgenomen word. In mijn hoofd was het nog woensdag, moest ik zien te schakelen naar maandag en hoorde ik dat er toch hulp kwam terwijl ik eigenlijk geen hulp meer had verwacht en ook eigenlijk niet meer wilde.

Een opname dus. Maandag word ik opgenomen. Een langere opname, Geen time out. Een opname ter overbrugging tot er plek is op de woonvoorziening. En ik moet schakelen. Het is nog steeds woensdag terwijl we al op zaterdag leven. Ik moet inpakken, plannen, mensen inlichten. Ik bedacht me dat ik voor het eerst moet inpakken voor een langere opname want tot nu toe was elke opname altijd een korte opname. Een time out van 1 of maximaal 2 weken die dan uit liep, uit liep tot 8 maanden. En nu, nu ga ik nooit meer echt terug naar huis. Alleen om spullen op te halen maar dat wil ik zo min mogelijk doen.

Dus ik doe mijn best om wat bij te werken maar mijn hoofd wil niet opstarten. De koffers zijn zo goed als gepakt maar het is nog steeds woensdag en een opname krijg ik niet verwerkt. Toch ben ik blij, ben ik blij dat ik het straks niet meer elke nacht in mijn eentje hoef te redden. Dat ik niet nacht na nacht, crisis na crisis mijn hoofd boven water moet houden zonder dat ik iemand in kan schakelen die even makkelijk mee kan kijken.

En als ik dit schrijf rollen de tranen over mijn wangen, rollen ze zonder dat ik echt wat voel. Raar, normaal voel ik dan de wanhoop maar nu, nu sta ik echt te ver van mijn gevoel af. Mijn hoofd doet het gewoon echt even niet meer en ik kan niks meer dan heel hard mijn best doen om ervoor te zorgen dat ik tegen maandag een klein beetje ben bij gewerkt.

3 gedachten over “Ik loop achter

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: