Alles stort in

Mijn wereld stort in elkaar en tranen van pijn, woede, verdriet en onmacht vinden een weg naar beneden. Ik houd ze niet tegen. Probeer ze niet tegen te houden, wil ze niet tegen houden. Ik ben te moe om er nog tegen te vechten.

Zoals elke keer is komen de tranen zovlug die eerste traan een weg naar buiten heeft gevonden. Door de scheuren die waren ontstaan in de muur die ik heb gebouwd vond 1 traan een weg. Toen die ene traan naar buiten kon hadden de andere tranen vrij spel en pakten zij hun kans.

Een trauma, een trauma wat benoemd werd. Perongeluk, want ik had het steeds angstvallig verborgen en opeens werd het benoemd zonder dat dat de bedoeling was. Het benoemen van dat trauma veroorzaakte zo’n grote scheur dat heel de muur in een keer in stortte. Toen die muur in stortte hadden de tranen vrij spel en kwamen ze als een vloedgolf naar buiten, alles wat ze op hun pad tegen kwamen vernietigend.

Langzaam begint de rust wat weder te keren al komt er af en toe nog een nawee die flink wat tranen met zich mee brengt. Een soort naschok van een aardbeving die niet zo schadelijk is maar toch voor flink wat schade zorgt.

Alles is vernietigd. Mijn muur, maar ook alles wat ik achter mijn muur had opgebouwd. Er lijkt niks meer overeind te staan. Ik moet opnieuw gaan bouwen, opnieuw een verdediging neer gaan zetten. Eigenlijk een ideaal moment om een ingang te creëren voor de hulpverlening als er toch geen meer meer overeind staat maar helaas. Mijn psycholoog, degene die onbewust die muur in 1 klap omver haalde, is straks op vakantie. Helaas voor haar heb ik dus alle tijd om mijn verdediging weer in orde te maken. Nog meer helaas voor haar is ook mijn thuisbegeleiding straks op vakantie waardoor ik helemaal geen hulp heb en de muur dubbel zo dik opgetrokken zal worden. Ik weet nu namelijk op welke aanvalstechnieken de muur moet rekenen en waar hij tegen bestend moet zijn.

Een soort verdedigingswerken 2.0 dus.

Een gedachte over “Alles stort in

Voeg uw reactie toe

  1. Herkenbaar. Alleen jij kunt ervoor zorgen dat zij over die muur met jou mee mag kijken. Niet per se binnenlaten, zodat ze je pijn kan doen, maar meekijken. Haar laten zien wat jij voelde of nu voelt: misschien bang, ongezien, bedreigt zelfs. Succes, ik weet hoe zwaar het kan zijn.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: