Waarom (g)een opname?

Ik twijfel op dit moment heel erg of een opname wel verstandig is. Dit gaat over heel veel verschillende dingen en houd me behoorlijk bezig

Een van de dingen is natuurlijk financieel. Als ik opgenomen ben werk ik niet en als ik niet werk heb ik geen/minder inkomen wat alles veel moeilijker maakt. Op afdelingen is ook een paar uurtjes werken vaak niet mogelijk dus word ik de 4 uurtjes die op mijn contract staan uitbetaald. Maar financieel is nog niet mijn grootste zorg.

Ik heb last van dwanghandingen en dwanggedachten en zeker deze dwanggedachten lopen van tijd tot tijd volledig uit de hand. Op dit moment lopen ze ook uit de hand en breng ik mezelf steeds vaker in een situatie waarin ik niet zou moeten zijn. Ik ben bang dat dit ook in een opname gebeurt want ik weet als geen ander dat een opname niet heilig is en geen veiligheid bied tegen alles.

Als ik mijn rare fratsen uit haal tijdens een opname weet ik al wat iedereen gaat zeggen. “Zie je wel dat een opname niet helpend is” en nee, een op opname is wat dat betreft ook niet helpend. Het geeft echter wel wat veiligheid. De kans gevonden te worden is namelijk veel groter, en de kans de juiste hulp en opvang te krijgen als het verkeerd loopt al helemaal.

Toch vrees ik vooral de reacties. Zie je wel dat een opname niet helpend is? Zie je wel dat je alleen maar slechter word in een opname? En niemand die lijkt te beseffen dat dit ook thuis was gebeurt. Maar ik wil de reacties voorkomen. Ik wil het thuis laten escaleren en dan in opname komen. Dan is het tenminste niet door de opname gebeurt en kan ik als het nodig zou zijn de volgende keer zonder al te veel problemen weer opgenomen worden. Dan is er niemand die zegt ja maar jij werd slechter van een opname.

Ik verlang naar de rust. De rust van de afdeling en het even uit handen genomen worden van alle ballen die ik op dit moment omhoog probeer te houden. Die ballen die om en om op de grond vallen en die ik met steeds minder motivatie weer op pak. Stiekem laat ik er elke keer een in een hoekje liggen en zo veel heb ik er niet meer in mijn handen. Maar nog steeds jongleer ik met te veel ballen en te weinig energie.

Ik ben op zoek naar rust. Fysieke rust en mentale rust. De manier waarop ik die vind maakt me weinig uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: