Toen was het stil

Opeens was er die alles overstemmende stilte. Een stilte die klonk als een groot lawaai. Ik hoorde niks meer, toen was het oorverdovend stil.

Toen ik 15 was beschreef ik de stemmen voor het eerst in mijn dagboek. Niet omdat het nieuw was maar omdat er toen een stem was waar ik erg bang voor was. Nu ben ik 24 en hoewel die stemmen soms meer en soms minder aanwezig waren, ze zijn nooit weg geweest.

Tijdens de opnames werden er talloze vruchteloze pogingen gedaan om mij van mijn stemmen af te helpen. Te helpen want zo werd het gezien, je kon er alleen maar last van hebben. Ik wist echter niet anders, voor mij waren de stemmen een soort rots in de branding geworden. Al waren ze soms heel destructief en kon ik er heel erg bang voor zijn, ze waren juist het stukje constructiviteit in mijn steeds maar aanhoudende suïcidale gedachten.

Ik kreeg medicatie na medicatie, medicatie werd verhoogd en ik werd een halve zombie. Ik voelde me totaal geen mens meer en wat er ook gegeven werd aan medicatie de stemmen bleven. Als ik dit aan gaf werd de medicatie nog verder verhoogd of werd er andere medicatie geprobeerd want die stemmen moesten verdwijnen. Op een gegeven moment zei ik maar dat de stemmen minder werden of zelfs verdwenen waren zodat ze stopten met medicatie ophogen. Ik wilde niet nog verder gedrogeerd worden, ik wilde niet volledig onder de medicatie zitten.

Maar toen opeens was het vorige week stil. Niet 1 stem die verdween zoals wel vaker het geval is geweest. Nee, iedereen zweeg. Iedereen zweeg tegelijk. Ik schrok, stilte, de stemmen waren weg en daarvoor in de plaats leek er een soort storm te gaan waaien door mijn hoofd. Mijn gedachten kregen vrij spel en werden nergens meer door geremd. Het is stil in mijn hoofd maar tegelijkertijd is de storm nu pas echt los gebarsten. De oorlog is verklaard en die moet ik nu helemaal alleen uitvechten.

Ik lijk geen woorden meer te hebben om te schrijven. Doordat de chaos zo groot is lijkt schrijven een onmogelijke opgave geworden. Het vormen van een zin in mijn hoofd kost zo veel energie dat het schrijven van meerdere zinnen die 1 geheel moeten vormen niet meer te doen is.

Dus is het even stil, is het stil tot ik weer woorden heb gevonden om te schrijven. Tot ik weer rust heb in mijn hoofd om orde te scheppen in mijn gedachten.

4 gedachten over “Toen was het stil

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: