Eten is een probleem

Daar zit ik dan. Mijn opname is met bijna een week verlengd en ik heb de diëtiste gemaild of ze misschien tijd heeft om me tijdens de opname een keer te zien. Ik wil mezelf zo klein mogelijk maken en verdwijnen. Ik wil dit niet en kan dit niet.

Waar ik het eerste gesprek aan gaf dat ik eigenlijk niet echt een eetpatroon heb en regelmatig vast loop in het eten. Hierbij heb ik eetbuien of sla ik door in het niet eten en alles dwangmatig afwegen/ calorieën tellen. Ach dat toegeven was nog niet zo moeilijk. Maar hier zit ik dan in de opname en schoorvoetend geef ik toe dat het misschien toch iets lastiger is. Dat ik in de opname eigenlijk direct door sla met eten en weer braak. Oeps, sorry ja dat had ik niet verteld. 2e afspraak en een big confession. Ik braak. Oh en als we dan toch bezig zijn. Ik gebruik ook laxeer middelen. Pffff wat voelt het erg om dat toe te geven, wat voel ik me een mislukkeling. Opeens lijk ik niet meer alleen te komen om een beetje een eetpatroon te krijgen maar is er werk aan de winkel. En ik schaam me werkelijk dood.

Nu ben ik alweer een paar dagen thuis en heb ik dinsdag mijn 3e afspraak staan bij de diëtiste. Ik zal toegeven dat ik er echt heel bang voor ben. Het eten is er thuis niet echt op vooruit gegaan en dat ze buiten mijn slechte eetpatroon ook van het braken en laxeren af weet maakt het heel moeilijk haar weer onder ogen te komen. Het meest bang ben ik er echter voor dat ze zal gaan wegen. Want ik wil niet dat anderen mijn gewicht weten. Mijn gewicht is iets wat van mij is en waar anderen niks mee te maken hebben.

En zo groeit een eigenlijk heel onschuldige afspraak langzaam maar zeker uit tot iets waar ik als een berg tegenop zie, waar ik doodsbang voor ben. Wat als ze me ergens de controle af gaat pakken, wat als, wat als? Want eigenlijk weet ik totaal niet wat ik moet verwachten en dat vind ik het aller engst.

6 gedachten over “Eten is een probleem

Voeg uw reactie toe

 1. Ik vind erkennen dat je een probleem hebt en daarvoor uitkomen het kenmerk van moed! Dus: ik vind jou moedig. Heel moedig zelfs. En ik zie ook dat je het heel moeilijk hebt. Dat is echt helemaal niet gek. Je mag bang zijn. Je mag het eng vinden. Je mag inwendig doods- en doodsbenauwd zijn. Sterkte lieverd!!!!!! xxx

  Liked by 1 persoon

 2. We hebben allen onze angsten, groot , klein, dreigende en donkere schaduwen die ons beletten te zijn wie we werkelijk zijn.
  Als we al weten wie we zijn.
  Durven die angst te benoemen is de angst in het licht zetten waardoor hij kan verschrompelen. Hou moed, hou vertrouwen en blijf bewust dat die angst weg kan gaan.

  Liked by 1 persoon

 3. Kan me voorstellen dat zo’n afspraak heel groot woord door zo’n moedige bekentenis. Misschien is het idee dat je waarschijnlijk niet de enige bent met deze handelingen (ik weet niet hoe jij het graag noemt) die bij haar komt, helpend? Maar ik kan me ook voorstellen dat dat het niet is… In ieder geval wens ik je succes en ik hoop dat je diëtiste ook begripvol is, zodat jij je een beetje beter kunt voelen tijdens de sessie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: