Op zoek naar rust

Een time out, dat is het doel van deze opname. Want ja, je leest het goed. Ik ben weer opgenomen. Op zoek naar rust, orde en regelmaat, zowel fysiek als mentaal. Ik merk dat alles door elkaar en over elkaar heen loopt en gesierd wordt door een grote chaos.

Orde krijgen, gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want terwijl ik op zoek ben maar orde en rust trekt er steeds vaker een vage soort mist door mijn hoofd heen. Een mist die een golf van destructieve gedachtes met zich mee brengt waar ik totaal geen controle over heb. Tegen de tijd dat de mist weer op trekt heb ik mezelf in een situatie gewerkt waar ik niet in wil zijn en waar ik beter ook niet in kan zijn. Destructief, gevaarlijk maar vooral gevaarlijk rustgevend.

Balancerend op dat randje van de afgrond lijk ik de rust te vinden waar ik zo hard naar op zoek ben en zo trekt die afgrond van destrictiviteit me steeds weer. Ik mag er niet heen want het heeft gevolgen maar toch is dat de enigste plek die me rust brengt. Het blijft me trekken omdat dit de enige plek is waar mijn hoofd wat lijkt te kalmeren en waar de constante gedachtenstroom tot rust komt en een kalm stromend beekje vormt. Een oase van rust als heel de buitenwereld vervaagt.

Ik zie niks meer, vormen vervagen tot slechts nog contouren zichtbaar zijn met een mengeling van kleur. De heldere kleuren van de afdeling gaan in elkaar over maar nergens is meer een duidelijke scheiding. Alles word een grote waas terwijl mijn hoofd juist een moment helder word. Helder, ik kan de bodem van het beekje zien. En toch weet ik niet wat ik doe.

Ik snap mezelf niet meer. Een time out, maar ver van mezelf verwijderd. Ik hoop dat ik mezelf terug vind voordat ik terug de buitenwereld in word gestuurd. Dat ik mezelf vind voordat ik me op de verkeerde plaats terug vind.

2 gedachten over “Op zoek naar rust

Voeg uw reactie toe

  1. Ik hoop dat je rust zult vinden in je hoofd.
    Zo erg ken ik het gevoel niet wat je beschrijft, echter in mindere mate wel.
    Probeer jezelf te vinden in het diepst van je wezen, daar waarvrust en vrede is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: