Wachten duurt lang

Wachten duurt lang, zeker als je het idee hebt dat je met je laatste krachten probeert jezelf vast te houden.

Want toen ik al mijn moed bij elkaar had geschraapt en met virtuele steun van een vriendin volledig in paniek en huilend het IHT had gebeld kreeg ik te horen waar ik zo bang voor ben. Je staat niet op de bellijst dus neem maar contact op met de huisartsenpost en kijk maar wat je kan regelen.

Ja, juist ja. Ik die niet durft te bellen moet bellen naar de (dienstdoende) huisartsenpost. Dus na eerst (Nog harder huilend) de vriendin nog even te hebben gebeld verzamelde ik mijn laatste beetje moed en belde ik. Nog nasnotterend deed ik na 10 minuten in de wacht te hebben gestaan mijn verhaal aan de doktersassistent en zowaar, ze ging contact opnemen met het IHT en ik werd teruggebeld.

En dan begint het lange zenuwslopende wachten. Wachten tot je gebeld word, wachten tot je gehoord word. Ik heb al weinig geduld maar op telefoontjes wachten is voor mij echt onmogelijk. Ik vreet mezelf echt volledig op. Wachten en ondertussen proberen te bedenken hoe het gesprek gaat verlopen. Wat gaat er gezegd worden en vooral, wat gaat er gedaan worden. Want ik zit op het punt dat ik niet meer kan en mezelf niet meer vertrouw.

Wachten, en terwijl ik wacht zeurt iemand heel zachtjes in mn hoofd.

Ze gaan niet naar je luisteren en ze gaan je niet helpen, dat ben je niet waard!

Tegen de tijd dat ik word gebeld ben ik op. Het vechten met mezelf heeft me gesloopt en ik vecht tegen de tranen. Een snik onderbreekt af en toe mijn stem maar hoe langer het gesprek duurt hoe minder ik nog voel. Ze gaan me niet helpen. HET advies luidt; neem maar extra lorazepam en dan eventueel nog een keer en probeer maar te gaan slapen. Ik kan niet meer antwoorden, ik kan niks meer zeggen. Ik voel hoe mijn hoofd langzaam door een dikke wolk mist word verstikt en me de mogelijkheid tot handelen ontneemt.

Die stem in mijn hoofd had gelijk, alweer. Ik ben het niet waard om hulp te krijgen. En zo werken de ggz en de stemmen in mijn hoofd perfect samen om mijn laatste beetje eigenwaarde om zeep te helpen…

Een gedachte over “Wachten duurt lang

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: