Een lach, een traan en een facade

Een lach en een traan, al is de lach niet meer dan een facade. Een masker wat ik op heb gezet waar af en toe heel stiekem een traan zich doorheen weet te wurmen.

Een lach, maar als die eerste traan komt, dan stort alles in. Als er eenmaal een weg naar buiten is, dan willen alle emoties weg. Hoe hard ik ook probeer te lachen en me weer te verschuilen. Hoe hard ik ook probeer me terug te trekken in mijn facade. De tranen blijven komen. De sluizen zijn open gezet en het blijft stromen totdat ik leeg ben. Ik huil tot al mijn opgespaarde tranen gebruikt zijn.

Ik lach, maar wie echt kijkt, kijkt verder dan mijn masker. Als ik in de spiegel kijk schrik ik. Die ogen, die ogen heb ik lang niet meer gezien. Zo leeg, daar woont geen ziel meer in. Dit is alleen nog een lijf. Die ogen die terug staren vanuit de spiegel, die zijn dood. Daar is geen levenslust meer in te vinden.

Ik leef een facade. Probeer iedereen te laten denken dat alles best oke gaat. Maar wie me beter kent weet dat ik dit niet ben. Dit is niet wie ik ben en zeker niet wie ik wil zijn. Ik wil deze bitch niet zijn, ik wil me niet zo gedragen. Ik haat mezelf zoals ik nu ben en mis de maria van een paar maanden geleden, maar kan haar niet meer vinden. Ik moet doen alsof het goed gaat, dat is belangrijker dan aardig gevonden worden. Maar nu haat ik vooral mezelf. Ik leef achter een hele dikke muur, niemand komt er doorheen, overheen, langsheen of kan er onderdoor. Ik zit gevangen en sluit iedereen buiten. Heel veilig, heel eenzaam.

Soms is er een scheur in die muur en in de tijd dat ik die scheur probeer te dichten blijven de tranen stromen. Daarna is er weer een lach, een lach en een bitch. Die mijn angsten, mijn verdriet en mijn zelfhaat moeten verbergen. Het lukt, maar af en toe breek ik en zie je mijn kwetsbare ik.

Ik probeer rust te creëren, rust in mijn hoofd. Al begin ik out of options te raken. ‘Gezonde’ opties in ieder geval. Destructieve opties zijn er nog genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: