When nothing goes right

When nothing goes right, go left!

Echter is dat best lastig als je het verschil tussen links en rechts niet weet. “Dat komt door je dyslexie,” werd me ooit verteld. “Dat komt omdat ik het niet kan,” dacht ik dan.

En tjah, als niks goed gaat de andere kant op gaan, het lijkt zo makkelijk. Maar hoe doe je dat als de wereld draait, als er geen links of rechts, geen boven of onder meer is? Hoe bepaal je een andere richting als alle richtingen lijken te zijn verdween.
Hoe verander je van richting als je in een vrije val zit? Niks om je aan vast te grijpen, niks om de val af te remmen. Je valt, een val waar geen einde aan lijkt te komen, waarbij je niks kan doen dan wachten tot je te pletter valt.

Maar als zelfs dat laatste onzeker is, want je hebt geen gevoel voor richting meer. Wie zegt dat je niet omhoog valt? Of dat je eigenlijk zweeft maar dat door het draaien van jouw wereld je het idee krijgt dat je valt? Misschien hang je wel in een prachtige zweefvlucht boven de aarde. Zie je hoe de aarde onder je beweegt maar heb je er niks meer mee te maken. Wie vertelt je hoe je je waarnemingen moet interpreteren? Een zweefvlucht, niet voordat je te pletter stort maar totdat je heel doelgericht omlaag duikt, als een roofvogel. Wachten op je kans, jouw kans op het leven?

Maar ook die duikvlucht kan verstoort worden. Een windvlaag en je gaat over de kop. Boven en onder bestaat niet meer, evenals links en rechts.

En dan, dan is het crisis. Dan is het zoals nu crisis. Dan ga je over de kop en lijkt er geen einde aan je val te komen. Terwijl je geen idee hebt of je wel echt valt. Dan is er geen boven of onder meer en maken alle handleidingen niet meer uit. Dan kan er vooraf nog zoveel op papier gezet worden, kan alles worden uitgeschreven. Maar dat doet er dan niet meer toe. De grond zakt onder je voeten weg en je valt, je valt en je wacht tot je stopt met vallen. En dan maakt het niet uit op welke manier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: