Onkruid vergaat niet

Onkruid vergaat niet.

Onkruid vergaat niet, want onkruid bestaat niet.

Deze blog had ik al heel lang in mijn hoofd. In mijn hoofd keer op keer herschreven maar op papier kreeg ik hem niet. In mijn hoofd vormde hij steeds wat meer maar op papier wilde hij niet tot stand komen. Maar nu is hij daar toch.

Ik zei het ooit gekscherend tegen een psycholoog toen ze zij; “gelukkig ben je oke.” “Ach, onkruid vergaat niet.” En eerlijk is eerlijk, dit ben ik nog steeds van mening. Niet zozeer omdat onkruid niet vergaat, vooral omdat onkruid niet bestaat.

Onkruid is niks meer en niks minder dan een kruid wat op een verkeerde plek groeit. Want ga je eens verdiepen in de werking van de verschillende (on)kruiden en je kan dat on wel weglaten.

Onkruid vergaat niet maar kruid wat op een verkeerde plek staat wel. Want onkruid op zal op de “verkeerde” plek bestreden worden. Bestreden, omdat deze plek volgens mensen verkeerd is.

En zo is het bij sommige mensen ook. Sommige mensen zitten net als ‘onkruid’ gewoon op de verkeerde plek. En oh, wat kan het leven ze dan zuur gemaakt worden. Die mensen komen nooit echt tot hun recht, kunnen nooit mooi bloeien maar blijven in het verdomhoekje staan.

En terwijl er gekeken zou kunnen worden maar de kwaliteiten die ook deze mensen hebben en die kwaliteiten gebruiken word er alleen maar gekeken naar het feit dat ze op dit moment, op deze tijd en plaats ongewenst zijn.

Ik blijf erbij, onkruid vergaat niet. Kruiden daarentegen wel.

Een gedachte over “Onkruid vergaat niet

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: