Een rondje lopen

“Kunnen we even een rondje lopen?”

Dit was mijn manier om aan te geven dat ik even aan mijn max zat. Dat ik te suïcidaal was om het veilig te houden op de afdeling of in mijn kamer. Een rondje lopen betekende letterlijk en figuurlijk weglopen voor de chaos in mijn hoofd. Het was niet echt een oplossing, meer een uitvlucht.

Gisteren op werk zat ik heel erg aan mijn max. Ik had (alweer) een slechte nacht gehad met nachtmerries en paniekaanvallen en was gewoon helemaal gesloopt. Alles in mijn lijf schreeuwde om rust maar ik moest en zou werken. Ik gunde het mezelf gewoon niet om thuis te blijven van werk.

Blijkbaar was het aan me te zien dat ik op was. Omdat het rustig was kwam op een gegeven moment de vraag; ” waarom ga je anders niet even een rondje lopen?” Voor ik het wist riep ik dat ik niet zo diep gezakt was. We moesten er toen om lachen maar ze weten het verhaal achter een rondje lopen natuurlijk niet. En ik, ik ben in de ontkenning dat ik zo diep zit dat ik een rondje lopen nodig heb om het veilig te houden. En het ergste van alles is misschien nog wel dat ik het niet durfde, niet alleen. Want dan kan ik beter in de crewroom zitten. Een rondje door de stad lopen, ik weet niet of ik het veilig had kunnen houden.

Uiteindelijk hebben ze me gisteren naar huis gestuurd nadat ik volledig in stortte. Nu ben ik nog steeds helemaal gesloopt, zowel fysiek als mentaal. Maar ben ik wel aan het werk. Een dag thuis zitten en het veilig houden zag ik niet lukken dus ging ik maar weer aan het werk. Weer een nieuwe dag, met nieuwe kansen. Ik sleep mezelf voort in de hoop dat deze dag wat brengt. Maar thuis zitten en niks doen levert sowieso niks op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: