Werken bij Mcdonalds werkt

Werken bij Mcdonalds werkt, voor mij altans. Maar waarom? Waarom werkt het voor mij? Ik hoor zo vaak gasten die zeggen “ik zou hier nooit willen werken”, “ik zou hier gek worden” en “je moe echt niks kunnen vinden wil je hier gaan werken.” Gisteren heb ik zelfs een discussie gehad met iemand die me vertelde dat ik mijn leven vergooide door bij de Mc te werken. Want ik zou veel beter kunnen verdienen door op bijvoorbeeld een festival te werken. Nou geloof me, voor mij is een festival zelfs geen optie als het mijn laatste optie is.

Maar, waarom werkt de Mcdonalds dan voor mij?

 1.  Uniformiteit is voor mij een heel belangrijke. Het is misschien moeilijk voor te stellen maar voor mij is het ideaal dat we werkkleding aan hebben. Je kan namelijk niet buiten de groep vallen door datgene wat je draagt en ik hoef dus niet keer op keer te overwegen of wat ik draag wel geaccepteerd word door de mensen die ik tegen ga komen.
  En dan is er natuurlijk als onderdeel van het uniform ook een naambadge. Ideaal voor iemand die geen namen kan onthouden!
 2.  Procedures want ja, ik moet procedures volgen en dat vind ik heerlijk. De procedures maken alles heel voorspelbaar voor mij. Ik mag de autist uithangen en alles keer op keer op dezelfde manier doen. Bovendien mag ik er iemand op aanspreken als die de procedures niet volgt en wat is er nu leuker dan andere mensen jouw autistische regels laten volgen? Dit is de enige situatie waarbij het geaccepteerd is om dit te doen volgens mij. Dit is een plek waar autistisch zijn echt in je voordeel kan werken. Dit betekend natuurlijk niet dat er alleen maar autisten werken bij de mc en dat elke autist ook functioneert bij de Mc
 3. Intelligentieniveau. Dit ga je misschien niet geloven maar het intelligentieniveau bij de Mc is best hoog. Er werken voornamelijk studenten. Deze volgen allerlei verschillende opleidingen waardoor je een heel grote diversiteit aan kennis hebt. Het zal dan ook niet de eerste keer zijn dat ik bij de mc dingen leer waar ik in mijn opleiding wat aan heb. En een groot deel van de crewleden doet een hbo of universitaire opleiding. Echt niet alleen maar domme mensen dus! 
 4. Beperkingen. Tussen de studenten lopen ook fulltimers en een aantal crewleden die een “beperking” hebben. Als is een beperking een verkeerd woord. Mensen die op een ander niveau functioneren. Juist het op sleeptouw nemen van deze mensen is bijzonder. Je ziet ze soms groeien. Niet alleen qua vaardigheden maar ook qua zelfvertrouwen. Een baan hebben, meedraaien in de maatschappij en je dus nuttig voelen kan een hoop doen.
 5. Mijn beperking want ja, eigenlijk heb ook ik een beperking. Ik raak snel Overprikkeld maar daar heb ik bij de McDonalds weinig last van. Als iets gaat piepen kan ik dat uitzetten, zo fijn om een keer invloed uit te kunnen oefenen op prikkels die binnen komen. En als ik dan toch overprikkeld raak, dan is 9 van de 10 keer even koffie drinken en een pauze van 5 minuten wel mogelijk. Precies genoeg voor mij om mn rust te pakken en niet te lang waardoor ik niet vast kom te zitten in mijn gedachtes.
 6. Avonden. Al in de opname waren de avonden voor mij een probleem. In de avonden stort ik in, in de avonden gaat het fout. In de ochtend en middag gaat het vaak prima maar in de avond is het een ramp. Bij de Mcdonalds kan ik avonden werken, heerlijk! Geen tijd om na te denken, beetje aanspraak en niet mijn breakdown die ik heb als ik een avond thuis zit. Voor mij de ideale oplossing dus!
 7. En last but not least sociale contacten. Want door mijn opnames was heel mijn sociale netwerk weg gevallen. Bij de Mc heb ik contacten met leeftijdsgenoten en mensen buiten de ggz wat best wel belangrijk is in het werken naar herstel. Een keer wat drinken met zn alle, gezellig praten in de pauzes. Lachen om onzinnige dingen en soms ook boos worden en dat weer uitspreken/oplossen. Mijn sociale vaardigheden zijn wat dat betreft ook flink gegroeid bij de McDonalds.

  En natuurlijk, dat de Mc voor mij werkt betekend nog niet dat het voor een ander ook werkt. En ook ik heb mijn struggles op de vloer maar ik zou het voor geen goud willen missen. Voor mij werkt het en is het momenteel een van de weinige positieve aspecten van mijn leven. Maar héé, het is er 1!!!

  Een gedachte over “Werken bij Mcdonalds werkt

  Voeg uw reactie toe

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

  Verbinden met %s

  Blog op WordPress.com.

  Omhoog ↑

  %d bloggers liken dit: