Sterk – Zwak

Ik ben lang genoeg sterk geweest om zwak te mogen zijn.

Zouden mensen beseffen hoe sterk het is om toe te geven dat je zwak bent? Ik ben gewend alles alleen te doen, laat anderen hun handen maar van mijn leven af houden want ik regel het wel zelf. Ik ben gewend om alles zelf te regelen en houd graag zelf de touwtjes in handen. Dit maakt dat ik ook moeilijk te helpen ben maar dit is wat ik gewend ben.

Toegeven dat ik zwak ben, dat het me écht niet meer alleen lukt is moeilijk. Ik voel me een grote mislukkeling maar weet je, het lukt me gewoon niet meer. Ik kan het niet meer alleen en heb ondersteuning nodig. En dan, dan sta je daar. Roepend om hulp maar je schreeuw vervaagt in de grootte leegte om je heen. Niemand die het hoort of wil horen. Ze draaien zich om en lopen weg. Je achterlatend met de vraag, hoe wil jij geholpen worden? Maar dat is het probleem, ik weet niet hoe ik geholpen wil worden. Ik weet niet wat de oplossing is want ik zit vast, niet een beetje vast maar helemaal vast. Ik kan geen kant meer op, vastgezogen in het moeras.

Ik voel me hopeloos, hoe hard ik ook om hulp roep, ik moet het zelf doen. Zelf met suggesties komen terwijl er in mijn hoofd geen ruimte meer is om te denken over oplossingen Ik zie alleen nog de problemen, een grote berg waar ik tegenop moet klimmen terwijl ik geen kracht heb om ook nog maar 1 stap te zetten. Ik heb hulp nodig, misschien als ik weer een paar passen op weg geholpen ben dat ik dan weer alleen verder kan lopen. Misschien als ik maar uit dat moeras getrokken ben en weer zelf kan bewegen dat ik dan verder kom. Kleine stapjes maar toch, minder vast dan ik nu zit.

Maar ik word afgewezen. De ggz laat me buiten staan voor mijn gevoel. Doe het maar zelf, kom met initiatieven. Maar ik ben uitgeprobeerd. En dan, als ik probeer te zeggen hoe wanhopig ik ben, hoe vast ik zit, dan vragen ze wat ik zelf verwacht. Ik verwacht niks meer, ik weet het niet meer.

Soms, soms mis ik mijn rechterlijke machtiging. Toen mócht ik niet zelf beslissen. Toen had ik nog niks te zeggen en werd er geen initiatief van me verwacht. Toen was ik nog ‘dom’ en deden zij het voor me. Nu ben ik opeens hoogbegaafd en moet ik zelf met oplossingen komen. Nu ben ik niet meer dom en heb zonder RM de touwtjes in handen die ik niet in handen wil hebben.

Maar nu moet ik alleen door. Ik moet alleen wat zien te maken van dit leven, dit jaar, deze week en eigenlijk deze dag. want zelfs deze dag is teveel gevraagd. Maar nu heb ik mezelf ook een deadline gesteld. Kerst, mijn meest gehate tijdstip. Dan moet ik orde op zaken hebben gesteld, dan moet ik terug kunnen kijken op nu en moet er in ieder geval wat veranderd zijn. Ik mág niet nog een kerst en een nieuw jaar zo in gaan. Dan blijf ik stil staan, kom ik nooit meer vooruit. Dan zit ik te vastgeroest en moet ik het op een andere manier oplossen.

Een gedachte over “Sterk – Zwak

Voeg uw reactie toe

  1. En toch….weet ik dat je het kunt! Ook al lig je voor je gevoel volledig kapotgeslagen, krachteloos op de grond. Maar door aan te geven dát dat zo is, heb je de eerste opening naar herstel gemaakt. Niemand zal je vertellen dat het makkelijk is. Niemand mag je vertellen dat je t zus of zo moet doen. Het is namelijk jouw leven. Maar je kúnt het! Het antwoord ligt in jou. Als iemand jou je antwoorden op een presenteerblaadje aanbiedt, zul je er achter komen dat het niet de juiste zijn.
    Jij hebt jouw antwoorden, jij gaat jouzelf genezen. Aanvaard de hulp en begeleiding daarbij. Je hebt net pure kracht getoond door aan te geven dat je hulp nodig hebt en dat je niet meer verder kunt en wilt zoals nu. Laat je steunen en laat je helpen. Dan kom je er uit als ware powervrouw! Ook al kun je je dat nu niet voorstellen. Maar meid, wat zit er een sterke vrouw in jou. Laat je helpen. Jij bent jij! Je bent ok. Je kunt het! Echt. Knuffel vol kracht geef ik je. Ik hoop dat het via internet ook helpt. Want ik geloof in jou ❤ xxx

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: