Romantiseren

Het lijkt alsof ik het steeds vaker zie, een (psychische) ziekte die alleen maar positief word weergegeven op social media. Het lijkt alsof mensen vol trots het aantal opnames en overdosissen in hun profiel zetten. Het lijkt soms een soort strijd te worden wie het vaakst, langst en ‘ernstigst’ ziek is geweest. Maar ziek zijn is niet leuk, natuurlijk heb je ook tijdens je opnames mooie momenten en is het niet alleen kommer en kwel. Maar het is zeker niet zo mooi als social media je probeert te laten geloven.

Van de week werd ik via facebook benaderd of ik misschien een gastblog zou willen schrijven. Natuurlijk wil ik dat, lijkt me heel leuk om te doen. Toen kwam echter de ‘voorwaarde.’ Het moest wel positief zijn want deze persoon had een positieve blog en wilde daar geen negatieve verhalen op hebben, want mijn opname was toch vast best leuk geweest? Ik zal gelijk eerlijk zijn dat ik niet meer heb geantwoord, ik was boos en ook best flabbergasted. 

Natuurlijk heb ik heel wat kunnen lachen tijdens mijn opname maar het grootste deel was niet leuk. Ik heb gehuild, heb gevochten met mijn omgeving en vooral met mezelf. En ja, ik mis de opname ook best wel. Ik mis het om aanspraak te hebben als ik weer eens niet kan slapen, ik mis het om problemen te kunnen delen met mensen die het begrijpen en je niet direct veroordelen. Ik mis de opname soms best, maar dat komt meer door hoe ik me nu voel dan doordat het zo’n geweldig leuke ervaring was.

Geloof me, opnames zijn niet leuk, op de eerste hulp zitten om wat voor reden dan ook is niet leuk. Ziek zijn, in de breedste zin van het woord, is niet leuk. En laten we het niet mooier maken dan het is. 

2 gedachten over “Romantiseren

Voeg uw reactie toe

  1. Ik ben nu 51 en wil heel graag leven. Bij veertig werd het pas leuk.. Ik merk dat ik mijn draai in de maatschappij niet kan vinden omdat je altijd positief moet zijn. Ik snap je daarom heel goed. Ik heb ook opnames gehad en hele zware tijden gehad. De overgang is voor mij een zegen. Ik geniet over het algemeen van het leven. Ik hoop dat mensen naar je gaan luisteren

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: