Persisterende doodswens

Ik heb een persisterende doodswens, en mooier kan ik het niet maken.

Toen mijn psycholoog in het begin van mijn eerste opname zei dat ik last had van een persisterende doodswens vond ik dat prima. Ik wilde dood en hoe ze het noemde kon me weinig schelen. Dat ze vervolgens zei dat dit in mijn geval weleens chronisch kon zijn en ik er misschien mee moest leren leven schoot het in mijn hoofd verkeerd. Het hele idee van een doodswens is namelijk dat je niet meer wilt leven. Moet ik dan leren leven met de gedachte dat ik de rest van mijn leven dood wil? Dat is zo tegenstrijdig. 

Ik wil dood, en ik kan me niet herinneren dat dat ooit anders is geweest. Ik weet nog hoe ik huilde toen ik wakker werd op mijn 10e verjaardag. Waarom leefde ik nog? Ik wilde geen 10 worden, ik mocht geen 10 worden. Ik had al lang dood moeten zijn en nu ben ik gewoon 10 jaar, waarom? 

De jaren gingen voorbij. Ik stopte met eten, wie weet ging ik zo dood, maar ik bleef leven. Ik ging mezelf beschadigen in de hoop dat ik ooit de moed zou hebben om de knoop door te hakken. Ik nam dagelijks teveel pijnstillers in de hoop dat ik door lange tijd teveel binnen te krijgen het noet zou overleven maar mijn lichaam doet niet aan opgeven.

En dan komt je 18e verjaardag eraan. 18 jaar, dat nooit! Dus de dag voor mijn 18e verjaardag verzamelde ik alle pillen en sterke drank die ik kon vinden in huis en nam die in de avond in. De rust die over me kwam was niet te beschrijven, nu zou er geen volgende dag meer komen. En toen was daar de ochtend, buiten wat buikpijn merkte ik niks. Ik was 18 en haatte mezelf. Waarom bleef ik toch leven?

Nu ben ik 23 en hoop ik elk jaar weer dat ik mijn verjaardag niet zal halen. Elk jaar weer hoop ik dat er geen volgend jaar komt. En vandaag heb ik het dan toch besproken met mijn psycholoog na het een aantal weken geleden al met de huisarts te hebben besproken. Ik wel euthanasie. De huisarts kon zich er in vinden, we hebben de afspraak gemaakt dat ik uit huis gaan zou proberen en als dat geen verbetering zou brengen mocht ik stoppen. Dan vond zij het een heel goede optie.

Maarja, dan de psycholoog. Het is mijn depressie die spreekt…. maar ze verzinnen elke keer iets. Dan is het mijn depressie, dan de psychose, de volgende keer is het de eetstoornis en anders wel mijn ptss of autisme. En als dat het allemaal niet is zijn het de stemmen. Maar ik wil zelf niet dood, dat weten ze zeker.

Waarom heb ik hier zelf geen stem in? Waarom word ik hier niet in gehoord? Ach, het maakt eigenlijk niet zoveel uit, second opinions aanvragen net zolang tot het verzoek word goedgekeurd is ook een optie.

8 gedachten over “Persisterende doodswens

Voeg uw reactie toe

  1. Woow heavy zeg.. en wat vervelend dat er niet geluisterd wordt naar je wensen. Zeker nu je nog erover kan nadenken. Ik hoop voor je, hoe dubbel het ook is, dat je snel alles voor elkaar hebt en dat je tot die tijd soort van geniet van je leven. Of in ieder geval de liefde om je heen.

    Liked by 1 persoon

    1. Ik probeer van elke dag te maken wat ervan te maken valt. Ik blijf gewoon werken en ga naar school zodat ik in ieder geval invulling heb. De wens om dood te gaan blijft echter wel. Ik wil vooral alles op een nette manier af kunnen ronden zodat ik mensen om me heen niet met teveel vragen achter laat.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: