We hebben allemaal wat

Ik ben niet altijd laaiend enthousiast over het feit dat ik een christelijke opvoeding heb gekregen. Alle verplichtingen, nergens zelf keuzes in mogen maken en alles wat er naar buiten kwam over wat er in huis gebeurde moest passen binnen het christelijke plaatje. Het verschil tussen de realiteit en wat er naar buiten kwam was dan ook groot, heel groot.

Toch heeft ook mijn christelijke opvoeding goede kanten gehad. Er zijn genoeg dingen waar ik mee ben opgegroeid die ik nog steeds goed/nuttig vind.

Naast een hoop regels groeide ik ook op met de liedjes van Elly en Rikkert. Kinderliedjes maar wel met een boodschap. Een boodschap waarvan ik zelfs nu nog denk, já daar zit wat in.

Dit liedje is er 1 van. We hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar. En toch zijn we broertjes en zusjes. We hebben allemaal wat, we zijn allemaal raar. En toch houden we van elkaar.

Een waarheid als een koe, toch?

Als er eens wat minder haat zou zijn, als we wat minder naar de verschillen zouden kijken en gewoon wat meer van elkaar zouden houden, zou de wereld dan niet een heel stuk mooier worden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: