Wat als

Deze blog schreef ik al enige tijd geleden, maar wilde hem niet publiceren, durfde hem niet te publiceren. En toch doe ik het nu.

Wat als alles in stort, waar je ook naar kijkt, alles is instabiel. Alles wat je aanraakt stort in. Een grote broze bende. Niks geeft duidelijkheid, niks geeft een vaste grond onder je voeten. Er is niks waar je op kan bouwen en nergens waar je veilig kan schuilen. Dan neemt de onzekerheid de overhand.

Maar wat als, wat als jij het middelpunt bent en de oorzaak van alle instabiliteit? Wat als je er niks aan kan redden omdat je zelf de oorzaak bent? Wat als je zelf moet veranderen om wat op te lossen maar niemand kan je helpen? Niks of niemand kan je helpen want als ze dicht bij komen stort alles in. Het is allemaal te instabiel, alles stort in. Niks geeft meer veiligheid en dat maakt me bang.

Ik wil ruimte om me heen, ruimte om alles in te laten storten zonder dat mensen bedolven raken onder de puinhoop van mijn leven. Ik heb ruimte nodig want pas als alles kapot is kan ik gaan bouwen, gaam bouwen of alles afbreken. Want misschien is er niks geschikts meer om nog mee te bouwen.

Ik ben moe, instabiel en reageer dat af op alles wat in de buurt komt. Het gevecht wat in mijn hoofd zit komt steeds vaker naar buiten. Ik ben te moe om het binnen te houden, om het alleen op te lossen. Ik ben te moe om te vechten, om de bordjes nog omhoog te houden. Ik ben een bitch dat weet ik maar dat is maar een heel klein deel van wat er zich in mijn hoofd afspeelt. De rest blijft veilig in mijn eigen hoofd en richt ik op mezelf.

Blijf maar veilig uit mijn buurt, ik huil en schreeuw maar als niemand in de buurt is heb ik in ieder geval alleen mezelf ermee. Mijn gevecht met mezelf gaat toch wel door.

Tijd om mijn blokkentoren om te laten vallen, en dan komt de chaos. Dat zien we dan wel weer. Maak ruimte, ruimte om het te laten vallen. Anders kan ik sowieso nooit opbouwen. 

Een gedachte over “Wat als

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: