Controle en een discussie

*gesprek op school*  Waarom ik toch zo het idee heb nergens controle over te hebben? Ik kan toch zelf kiezen of ik naar huis ga, ik bepaal toch zelf wat ik doe? “Je hebt zelf de regie in handen, je bepaalt het zelf.” 

Helaas, zo simpel is het niet. Maar hoe leg je dat in godsnaam uit? Hoe leg ik uit dat de meeste beslissingen niet alleen door mezelf gemaakt worden, dat er daar nog een heleboel andere dingen in meespelen. Maar ik wil het niet uitleggen, als ik het uit leg worden dingen er alleen maar heel ingewikkeld door. Dat wil ik niet, ik wil het simpel houden. Als ik het uitleg gaan mensen altijd bij alles vragen of het wel mijn keuze is of niet. Bepaal jij dit of bepalen je stemmen dit? We bepalen het met zn alle, daarom overleg ik altijd alles, daarom duurt het vaak wat langer voor ik antwoord. Maar dat hoeven jullie niet te weten.

En dan gaat ze raden, waarschijnlijk wist ze het ergens al ofzo want ze had het in 1x goed, dat de controle word afgenomen door iets in mn hoofd. Door stemmen in mijn hoofd. Shit, dit mochten ze eigenlijk echt niet weten, wat als ze het aan de ggz verteld en dat al het gezeur met antipsychotica enzo weer begint? Wat als ik weer aan medicatie moet waar ik gegarandeerd van aan kom? Ik wil dat niet, niet nog een keer.

En dan vraagt ze of de ggz hiervan weet. Euhm ja die weten ervan. Niet dat het nu zo erg speelt maar ze weten ervan. Ik moet er ook wel om lachen. K vertel dat de psychiater me laatst vroeg of ik nog last had van stemmen. Toen zei ik nee, ik had er toen namelijk geen last van, ik hoorde ze wel maar had er geen last van en dat vroegen ze. Toen vond ze me manipulatief maar ik vind dat hij de vraag verkeerd stelde. Ja sorry maar ik ben nu eenmaal te goed in discussies voeren. Toen besloot ze dat ik gewoon te slim ben. Oke, daar kan ik dan mee leven.

Ik ben dus manipulatief omdat ik te slim ben.

Prima!

3 gedachten over “Controle en een discussie

Voeg uw reactie toe

  1. Herkenbaar dat mensen vinden dat je manipulatief bent omdat je slim bent. Die psychiater is neem ik aan ook slim, dus ja. Het is toch ook jouw leven, dus jij maakt (evt. in overleg) uit waar je wel of geen last van hebt. Dan kan de psychiater altijd nog beslissen je weer medicatie voor te schrijven. Heb je trouwens wel eens van Intervoice gehoord? Dat is de internatonale beweging van mensen die stemmen horen en daar worden hele alternatieve omgangswijzen besproken anders dan puur antpsychotische medicatie. Ook wat jij nu doet, overleggen met je stemmen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: