Ik stond erbij

“Ik stond erbij en ik keek ernaar.”


Weetje, toekijken maakt je net zo schuldig als wanneer je mee doet. Misschien vind ik het nog wel erger ook. Er zijn zo vaak mensen toeschouwer van pesten, en 90% zal niet ingrijpen, zijn mond open trekken of je aanspreken zodat je het gevoel hebt dat je niet alleen staat.

Mensen zien het, mensen zien dat er gepest word maar durven niks te zeggen, bang voor de gevolgen die het voor henzelf zal hebben. En mij deed het pijn. In elkaar geslagen worden doet pijn maar dat er mensen zijn die toekijken en niks doen, dat is nog pijnlijker.  

Als je aan de bel trekt maar niet word gehoord. Toen ik mam vertelde dat ik gepest werd en ze me vertelde dat ik het me verbeeldde. Ik was een ongeveer 5 jaar, mam, serieus? Dat deed pijn. Ik voelde me niet gezien. Het op school aankaarten maar er kon zelfs geen gesprek plaatsvinden. Alleen als ik weer eens had gevochten werd ik op het matje geroepen, dan had het alleen gevolgen voor mezelf, de pesters bleven keer op keer buiten schot.

Ik stond alleen, keer op keer. Ik moest het gewoon alleen doen. En nu sta ik weer alleen, of nog steeds? Want nog steeds staan mensen erbij en kijken ernaar. Nog steeds durft niemand wat te zeggen als er opmerkingen worden gemaakt die echt niet kunnen. Blijkbaar kunnen mensen je keer op keer pijn doen, zonder dat dit gevolgen heeft. En dat niemand wat durft te zeggen is echt zout in een open wond. Het doet pijn en ik voel me alleen. Alweer!

Een gedachte over “Ik stond erbij

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: