Vriend en vijand

Je bent mijn allerbeste vriend en mijn grootste vijand. Ik haat je, ik wil dat je weg blijft want je bent niet goed voor me. En toch houd ik van je, je laat me even mijn eenzaamheid vergeten en geeft me het idee dat ik nog iets voel, dat ik nog een beetje mens ben. Klinkt stom heh, klinkt als een halve borderliner ofzo…. en misschien ben ik dat ergens ook wel. Of mag ik het toch gewoon eetstoornis noemen?

Ik haat mezelf en haat mijn lichaam. Toch blijf ik mezelf maar vol stoppen. Ik blijf maar eten, het een na het ander. Ja, ik heb een haat-/liefdeverhouding met eten. En ik haat het om toe te moeten geven hoe diep ik weer verstrikt zit in mijn gevecht met eten, of eigenlijk met mezelf. Ik schaam me ervoor, snap je dat?  Ik schaam me dat ik met een midweek weg mijn halve koffer vol heb zitten met eten. Dat ik alvast voorbereid ben op de eetbuien die komen nu ik zo met mezelf in de knoop zit.

Ik weet dat het ging gebeuren en het gebeurt. Ik weet het en toch kan ik het niet voorkomen. Waarom kan ik het niet voorkomen, waarom laat ik dit gebeuren.

Ik voel me alleen. Kan dit met niemand delen. Want iedereen weet het beter, iedereen lijkt altijd een oplossing te hebben maar weetje, je staat niet in mijn schoenen. Je weet niet hoe het is om dit gevecht te voeren. En wees blij!!! Wees blij dat niet alles draait om eten, compenseren en schuldgevoel waardoor je weer meer of minder gaat eten.

Want dat is het stomme, daarom lijkt niemand me serieus te nemen. Mijn periodes met het extreme eten wisselen met de periodes van niet eten, misbruik van medicatie en er alles aan doen dat ik die kilo’s weer kwijt raak. Het lijkt hierdoor niet serieus te worden genomen. Gewoon een jojo-er? Ik schommel maar wat in gewicht. Maar ik zit vast, en ik wil niet geholpen worden, al weet ik dat ik dít niet zelf kan. Ik wil het ook niet meer zelf doen maar alles liever dan iemand anders een kijkje geven in mijn gestoorde eetgedrag. Je wilt het niet weten, het is beter als je het niet weet.

Ik weet dat het uit de hand loopt, ik denk niet dat het ooit zo uit de hand is gelopen. Ik moet het stoppen maar weet niet hoe. Ik weet gewoon niet meer hoe en dat is frustrerend. Zo machteloos, zo overgegeven aan mezelf.

Want ík ben mijn grootste vijand.

Een gedachte over “Vriend en vijand

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: