Veroordeeld

Weetje mama, ik voel me veroordeeld door je. Je veroordeeld me zonder te luisteren naar wat ík te zeggen heb. Je luistert naar wat anderen zeggen over me maar mijn stem lijk je niet te horen. Misschien schreeuw ik niet hard genoeg maar ik haat schreeuwen, ik vind het eng als iemand zijn stem verheft omdat ik dan niet weet wat er gaat gebeuren.

Jij bent een van de hoofdpersonen in mijn nachtmerries. En die eer had ik je liever niet gegeven maar toch krijg je hem.

Hoe hard jij me veroordeelde die keer, hoe bizar je reageerde. Ik vergeet het nooit meer, NOOIT!!! Aan de eettafel en mijn oudste broer  G. Maakte een opmerking. Hij had besloten dat ik lesbisch was, waarom? Want mij werd niks gevraagd. Ik was erdoor geraakt, waarom zei hij dit? Waarom kon G. Mijn geaardheid bepalen met 1 opmerking en kon/mocht ik me niet verdedigen? Ik ging naar boven, wilde deze confrontatie niet. Ik wilde rust en niet de gevolgen van een confrontatie met G.

Ik ging naar mijn kamer omdat ik geen ruzie wilde. Ik ging naar mijn kamer omdat ik je niet boos wilde maken. Dat jij boos werd omdat ik naar mijn kamer ging was niet mijn bedoeling. Dat jij me helemaal in elkaar sloeg omdat ik weg was gelopen van het eten was ook niet mijn bedoeling. Maar dat ik terug sloeg was wel mijn bedoeling. Ik heb je geslagen, voor de 1e en laatste keer. Daarna heb je nooit meer geslagen, ik had gewild dat ik veel eerder terug had geslagen. Of liever nog, dat ik nooit terug had hoeven slaan.

Maar wat ik nog steeds niet snap is waarom je toen zo boos was. Waarom was je boos? Waarom sloeg je toen zo hard? Was het je onmacht tegenover G.? Was het angst voor wat de kerk zou vinden als jullie dochter lesbisch zou zijn? Wat je bamg voor het oordeel van de familie? Waarom heb je het me nooit uitgelegd, want ik snap het niet, waarom kan je niet vertellen waarom je die keer zo bizar hard door het lint ging.

Na die gebeurtenis was het gat tussen ons groter dan ooit. Dit gat gaat nooit meer dicht, is nooit meer te herstellen. En weetje mam, ik wil het niet herstellen. Het gat kan niet groot genoeg worden. Hoe verder je van me af staat hoe beter want ik wil je niet in mijn leven. Ik kan niet wachten op de dag dat ik de deur achter me dicht trek en nooit meer terug hoef te komen.

Er komt geen afscheid, geen knuffel of een kus. Die relatie hebben we nu eenmaal nooit gehad. Je hebt mij ooit het leven ‘Gegeven’ maar de benaming moeder verdien je niet. Sorry.

Een gedachte over “Veroordeeld

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: