Sterretje 

Een sterretje moet schijnen, maar je moet het licht wel willen zien.

Tijdens mijn eerste opname had ik een ervaringsdeskundige; chantall. Chantal was een heel bijzonder en kleurrijk persoon maar vooral heel warm. Chantal was het stukje menselijkheid tussen het stramien van de opname door.
Wat chantall me leerde was om andere manieren te zoeken om naar de dingen te kijken. Uit mijn comfortzone stappen en daardoor juist veel confortabeler worden. Wandelen als je niks meer wilt, gewoon aanwezig zijn bij de therapie was genoeg en mogen gaan als je wilde gaan.  Ik heb dit altijd als een warme deken ervaren. Een warme deken op de kou van de kille afdeling.

En nee niet alles was slecht op de afdeling, er waren een aantal super lieve verpleegkundiges. Er waren geweldige hulpverleners en medeclienten. Maar toch kwam chantall met haar warmte boven alles uit. Een moederkloek die haar vleugels spreidde en je onder haar hoede nam. Zo heb ik het ervaren.

Er was 1 ding wat ze me leerde wat ik graag met jullie wil delen, iets waarvan ik hoop dat het jullie net zo kan helpen als het mij hielp. Dit waren de lichtpuntjes. Probeer elke dag stil te staan bij je lichtpuntje, hoe zwart je dag ook was. Een lichtpuntje hoeft niet groot te zijn, mag iets heel kleins zijn. Maar een lichtpuntje kan heel verlichtend zijn om bij stil te staan na een zwarte dag.

Mijn vraag aan jullie is om lichtpuntjes te verspreiden. Deel lichtpuntjes en verspreid wat licht in deze duistere wereld.

Mijn lichtpuntje voor nu; Ik heb voor het eerst in weken een hele nacht door geslapen!!! ❤❤❤

3 gedachten over “Sterretje 

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: