Als alles weg is

Als alles weg is, als het enige wat nog overblijft angst is, wat dan?

Wat als angst alles is wat nog bestaat? Wat als elke vezel in je lichaam strak staat van de angst, als je niks anders meer voelt dan angst? Wat als de enige gedachte die overblijft is om weg te gaan? Als je alleen nog maar wilt rennen tot alles achter de rug is? Als je wilt weglopen maar je verstijft op bed ligt, Verstijft door de angst en alleen met je gedachtes? Een (negatieve) spiraal waarin steeds heftiger wordende paniekaanvallen worden afgewisseld met momenten dat je in slaap valt, slaap met nachtmerries die misschien nog wel erger zijn dan de paniekaanvallen zelf.

Ik word wakker met paniek en ga ermee slapen. De angst die de hele dag door mijn lijf heen giert is met geen woorden te beschrijven. Ik huil, ik ben zo moe. Mijn lichaam is zo moe. Zelfs werk volhouden lukt niet meer. Het enige wat nog een beetje lukte gaat niet meer. Het laatste wat afleiding bood lukt me niet meer.

Ik huil. Ik moet zoveel doen, ik kan het gewoon niet, ik weet niet hoe. Ik moet nog zoveel doen voor school maar zelfs de kleinste opdracht is teveel. De paniek kost zoveel energie. Ik ben moe van het vechten, van proberen mijn hoofd boven water te houden. 

Ik moet door, ik moet nog even door. Hoofd omhoog en borst vooruit. Een goede hap lucht en het nog eens proberen. Nog maar eens een duik nemen in de chaos van het leven, het ontspoorde leven, dat wel. Nog een keer proberen, nog maar een keer proberen te vechten. Ik weet dat dit een strijd is die ik ga verliezen maar dan kan ik in ieder geval zeggen dat ik tot het einde toe heb gestreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: