Weglopen


Ik denk dat ik mijn ouders vroeger best weleens tot wanhoop heb gedreven  (Oké, nog steeds) met mijn wegloop en verstop gedrag.

Ik vond, en vind, het moeilijk om aan te geven dat ik iets niet fijn vond. Dat ik ergens last van had en boos of verdrietig was. Ik kon niet met mijn emoties omgaan en kon mijn grenzen niet aangeven. Mijn grenzen waren op momenten dat het druk was in huis vaak snel bereikt. En Ja, in een huis vol adhd’ers is het nogal eens druk. Doordat ik niet aan kon geven dat ik ergens last van had trok ik me vaak terug. Het resultaat was dat pap of mam dan boos werden omdat ik volgens hen dwars was of weer eens niet gezellig mee wilde doen. Ik verpestte de sfeer dan.

Toen we onze eerste Duitse herder kregen begon ik me te verstoppen. Als ik namelijk boos, verdrietig of bang in haar mand ging liggen ging ze bovenop me liggen. Ik voelde me dan heel veilig en bovendien was ik niet meer te vinden. Dit was voor mij een fijne manier om om te gaan met lastige emoties en situaties.

Ik werd echter ook groter en werd dus te groot om me nog onder haar te kunnen verstoppen. Mijn verstopplek verplaatste zich toen van de hondenmand naar elk kleine en voor andere onbekende hoekje van het huis. Ook alle bosjes en coniferen in de buurt kende ik, ik wist precies waar ik mooi onder kon liggen en kon daar ook zonder problemen een paar uur blijven liggen.

De onrust in mij werd echter steeds groter. Ik moest weg, weg van huis, weg van de situatie, niet in de buurt van huis zijn. En toen ging ik steeds wat verder. Mijn beer ging mee en ik liep steeds verder en bleef langer weg. Ik wist waar ik me kon verstoppen, waar ik droog kon zitten, waar ik koel of warm kon zitten en had zelfs “mijn” plekje bij de maas. Hier had ik altijd wat flesjes drinken en wat eten liggen zodat ik het er even vol kon houden. Ik had zelfs een tijd een deken er liggen en ben er ook weleens blijven slapen.

En nu, nu wil ik het liefste weer weglopen. Niet omdat ik mensen ongerust wil maken maar omdat ik gewoon weg wil. Met paard, zonder paard, Ach mij maakt het niet uit. Als ik mn beer maar bij me heb!!! Ik wil weg, weg uit deze omgeving. Weg van alle herinneringen die hier liggen maar eigenlijk wil ik vooral weg van wie ik hier ben.

Hier ben ik depressief, heb ik herbelevingen en ben ik in mn depressie gewoon een bitch. Ik ben egoïstisch, naast mn depressie en ik bestaat even niks en daar moet ik niemand mee lastig vallen. Ik wil weg, ik moet weg. Ik wil ruimte in mn hoofd!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: