Wie ben Ik?

Wie ben Ik? Waar hoor ik thuis, hoor ik wel ergens thuis? Ik voel me vaak zo verloren, nergens welkom en iedereen tot last.

Wie mijn ouders zijn staat op papier natuurlijk gewoon vast, toch had ik hier al heel jong mijn twijfels over. Waarom voelde ik me altijd zo’n buitenbeentje, waarom pas ik niet binnen het gezin? Ik leek geen band te hebben met mijn ouders, daar kwam bij dat ik, samen met mijn broertjes en zusjes, meer bij de oppas zat dan dat ik thuis was. Dat we bijna elke dag bij een andere oppas zaten maakte ook dat er niet heel veel rust en regelmaat was.

Toch kwam het niet doordat pap en mam er zelden voor me waren dat ik ging twijfelen of ze wel mijn echte ouders waren. Ik herinner me nog precies hoe het gebeurde. Ik was een jaar of zes toen ik vette ruzie had met mijn broer, dit gebeurde wel vaker omdat mijn behoefte aan rust botste met zijn drukke gedrag en onvoorspelbaarheid. Ik zat toen op de trap terwijl hij op de wc zat. Hij riep: “ach het maakt toch niet uit want pap en mam houden niet van je want je bent niet echt hun kind.” Auw, dat deed zeer.

Maar het meest pijnlijke was nog wel dat pap en mam er niet op reageerden, ze ontkenden het niet en bevestigden het ook niet. Voor mij was daarna echter alles wat er gebeurde een bevestiging van deze uitspraak. Mam sloeg me zonder duidelijke reden, ach ik was toch niet dr kind. Mam liet me alles alleen uitzoeken, als ik gepest werd moest ik me niet aanstellen. Pap was altijd met mijn broer en mn zusje bezig, logisch want ik telde niet mee. En het belangrijkste was toch wel dat er geen babyfotos van me waren. Hoe vaak ik er ook naar vroeg ze kwamen nooit boven water. 

Dit maakte me onzeker, maakte dat ik me niet welkom voelde thuis. Dit maakte ook dat ik mezelf buiten het gezin plaatste, ik mocht me niet in het gezinsleven mengen want ik hoorde er niet bij.

Nu ben ik 23 en een maandje geleden kwamen dan nadat ook anderen ernaar hadden gevraagd toch echt mijn babyfotos boven water. Heel emotioneel maar daar draait het niet om. Het gaat me niet om die foto’s, het gaat mij erom dat pap en mam eens uitspreken dat ik hun kind ben en dat ik net zoveel voor ze beteken als de rest.

Maar dat zal nooit gebeuren. Na al mijn opnames en zelfmoord pogingen lijkt het alsof ik voor mijn ouders al dood ben. Ze hebben waarschijnlijk om zichzelf te beschermen geaccepteerd dat ik er niet lang meer zal zijn. En dat is best moeilijk als je zo hard aan het vechten bent geweest en daar kan geen ondersteuning in gegeven worden. Het leek wel hoe beter het ging hoe meer afstand pap en mam namen. Pas nu het niet goed gaat lijken ze de afstand wat te durven verkleinen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: