Zelfbeschadiging

Let op!!! Trigger warning!

Zelfbeschadiging komt vaak voor in combinatie met een eetstoornis, waarom dat zo is weet ik niet. Bij mij is er een sterk verband tussen mijn eetstoornis en zelfbeschadiging. Sterker nog, mijn eetstoornis was de reden dan ik begon met zelfbeschadiging.

Waarom begon je door je eetstoornis met zelfbeschadiging zal je nu misschien denken. Ach Ja, dat was een van mijn hersenkronkels. Want wat doe je als je teveel hebt gegeten voor je idee, je niet kan braken en geen laxeerpillen in huis hebt? Dan moet je op de een of andere manier toch wat kwijt raken. Nou mijn gedachte was dus dat als ik bloed het mijn lichaam energie kost om nieuw bloed aan te maken en bovendien is het bloed wat ik verlies ook gewicht… jup hersenkronkel.

Ondertussen is  het snijden niet meer alleen gelinkt aan eten maar vooral aan spanning. Door te snijden kan ik beter met mijn spanningen om gaan. Iedereen zegt altijd heel leuk dat er ook andere manieren zijn. Beginnen met een elastiekje tegen je pols klappen bijvoorbeeld. Maar het gaat mij dus om het bloed. Heel cruel ik weet het maar als ik bloed lijkt het alsof de spanning uit me weg vloeit.

En waar er bij de meeste mensen een schuldgevoel is nadat ze hebben gesneden is er bij mij opluchting, echt alleen maar opluchting.

3 gedachten over “Zelfbeschadiging

Voeg uw reactie toe

  1. Ik heb het eerst ook gedaan, maar naderhand moest ik het toch gaan verbergen. Ik sneed m’n depressie eruit voor mijn gevoel. ik voelde mezelf ook beter erdoor! wat dapper dat je er over durft te schrijven!! x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: