Angst

Dat ik last heb van spanning op school is niks nieuws. Spanning is er eigenlijk constant en soms slaat de spanning door naar angst. Heel vervelend omdat ik niet goed kan plaatsen waar de spanning en angst vandaan komt.

Gisteren sloeg echter ook de angst door. De angst werd paniek en een paniekaanval. Alles wat normaal werkt hielp niks. Muziek op, boekje lezen, knuffel erbij. Een rustige ruimte opgezocht en de tijd genomen om rustig te worden. Na een uur had ik echter niet het idee dat het ook maar iets beter werd en wist ik niet zeker of ik het wel veilig kon houden.

Dus dan ga ik op zoek naar de zorgcoach. De klassecoach was namelijk niet aanwezig. Op het moment dat ik dr dan niet kan vinden word de paniek alleen maar groter. Uiteindelijk had ik dr gevonden maar durfde ik er niet heen, durfde ik niet aan te kloppen. Aangeven dat je hulp nodig hebt is echt wel lastig als ik me zo viel. 

Toch naar dr toe gegaan alleen toen leek alle paniek die ik had proberen tegen te houden in 1x door te komen. Paniekaanval, dissociatie, even bij en weer door. Weer paniekaanval en een dissociatie en zo ging het maar door. Vermoeid maar vooral eng, vooral heel eng. Het hield niet op, dat was gewoon het moeilijkste. Het bleef maar door gaan en ik kon er niks tegen doen.

Uiteindelijk is er contact geweest met de ggz, ik moet vandaag zelf terugbellen. Weet niet wat ik moet zeggen, durf niet te bellen. Ik moet het toch alleen doen, ik moet toch zelf beslissen en dat is wat op dit moment gewoon niet lukt. Het lukt me niet om beslissingen te maken, het lukt me niet om te communiceren en het lukt me niet om het veilig te houden.

Een gedachte over “Angst

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: