Onzeker

Ik probeer me met mn grote bek overal uit te lullen. Maar eigenlijk ben ik met niks anders bezig dan mijn eigen onzekerheid te overbluffen. Ik word zo knetter gestoord van hoe erg ik twijfel over alles wat ik doe. Ik doe gewoon niks goed en doe daarom het liefste maar helemaal niks.

School is daar toch wel een heel duidelijk voorbeeld van. Ik ben bang afgewezen te worden, ik ben bang dat mensen me alleen maar toelaten omdat dat verwacht word dus daarom zonder ik me maar liever af. Ik voel me soms zo alleen op school, het hoeft echt niet meer dan een project een keer niet in m’n eentje doen te zijn maar ik durf het niet. Ik durf het niet aan om iemand te vragen of ik mee mag doen. Ik durf gewoon niet de stap te zetten om contact te maken. Ik ben zo bang voor wat iedereen van me denkt, ik ben zo bang dat ik ze teleur stel en dat ik niet aan de verwachtingen voldoe. en ik ben vooral bang voor wat er achter m’n rug om gezegd word.

Ik haat mezelf, waarom kan ik dit niet gewoon? Waarom is zelfs een gesprek aanknopen een stap te ver? Zelfs een normaal gesprek met een docent voeren vind ik nu lastig. Ik ben bang voor wat ze denken. Ik ben bang voor een dubbele agenda. Wat zit erachter als ze een gesprek met me aan proberen te gaan? Wat willen ze van me? De enige met wie ik een beetje fatsoenlijk contact heb op school is m’n coach. En ik ben zo bang dat ik volgend jaar een nieuwe coach ga krijgen. Ik ben zo bang voor het opnieuw op moeten bouwen van vertrouwen, voor de teleurstellingen.

Het moeilijkste blijft toch eten en gewicht. Ik schaam me voor mn lichaam. ik ben zo dik, iedereen ziet het gewoon, dat weet ik zeker. Het is alsof ik in een kamer vol lachspiegels sta en niet weet welke spiegel nu de waarheid laat zien. Ik vertrouw mijn eigen waarnemingen niet. Ik weet gewoon dat ik veel te dik ben, ik snap dat mensen me uit de weg gaan want dat is toch logisch? Ik voel me dik, haat mn lichaam. Het liefste sluit ik me op en dan hoeft niemand het meer te zien. Ik wil stoppen met eten, waarom zou ik mogen eten? Wat maakt dat ik het verdien om te eten?

En ach eigenlijk is het hetzelfde met herstel, waarom zou ik mogen herstellen, waarom zou ik het verdienen om beter te worden? Er zijn zat mensen die ergere problemen hebben, die het meer verdienen. Die de hulp harder nodig hebben. En waarom eis ik dan de hulp op? Best egoïstisch eigenlijk.

Een gedachte over “Onzeker

Voeg uw reactie toe

  1. Stap eens ‘uit jezelf’. Vlieg omhoog en ga als een helikoptertje boven jou en de plek waar je bent vliegen. Bekijk jezelf zoals een ander dat zou doen. Bekijk het grote geheel en zie dat meisje.
    Wat zou jij dat meisje dat zo worstelt met haar plekje in de wereld aanraden….?
    Lieve groet ❤

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: