Dip(je)?

Ik werd vanochtend huilend wakker. Waarom? Ik heb eerlijk gezegd geen flauw idee. Ik ben moe, ben op, mijn hoofd is vol en ook leeg. Weer een dag, ik wil niet nog een dag. Ik ben zo klaar met het vechten!

Ik moet positief zijn, lichtpuntjes zien. Maar hoe hard ik ook mijn best doe; er is geen enkele ster te zien in deze donkere nacht, zelfs niet een heel klein zwak schijnend sterretje. Ik zie er gewoon geen meer.

Dit is fluoxetine #dag3. Pfoeh, wat valt het tegen. Vandaag ga ik een weekendje weg om vrijwilligerswerk te doen maar eigenlijk zie ik het niet zitten, eigenlijk heb ik er de energie niet voor. Maar ik moet het doen, ik moet kijken of het me wat positieve energie geeft. Het is ook wel ‘handig’ omdat het minder moeilijk is om het veilig te houden als ik daar ben dan wanneer ik thuis ben. Nu maar hopen dat ik niet al te veel mental breakdowns heb. Gelukkig kennen ze me daar goed, kennen ze ook mijn problemen en kunnen ze er redelijk goed mee omgaan. Maar toch zie ik er tegenop, de reis, het er zijn. Een heel weekend weg is best lastig als het al te moeilijk is om je bed uit te komen. Een weekend weg is een bizar grote stap als elke stap die je moet zetten een gevecht is.

Maandag is dit lange weekend voorbij, als het maandag nog niet gaat kan en mag ik aan de bel trekken bij de psycholoog. Als het maandag nog niet gaat mag ik om hulp vragen. Moet ik misschien wel om hulp vragen. Maar het probleem is dat ik het niet durf, dat ik het niet kan. Waarom zou ik om hulp mogen vragen, er zijn zo veel mensen die het meer nodig hebben dan ik. Die het vooral meer verdienen dan ik.

Ach, ik zie wel weer. Eerst dit weekend door komen. Eerst het weekend zien te overleven en dan daarna zie ik wel weer verder. Stapje voor stapje, dag voor dag bekijken wat wel en niet gaat.

Een gedachte over “Dip(je)?

Voeg uw reactie toe

  1. Sterkte. Na 25 jaar met depressies weet ik dat er altijd weer een lichtpuntje komt. Het gaat steeds op en neer. Dus dit gaat ook weer voorbij en wie weet gaat het daarna beter.
    Het lijkt niet zo als je zo wakker wordt als vandaag. Maar ik steek je toch dit hart onder de riem. Lieve groet ❤

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: