Dissociatie

Dissociatie, iets waar ik nooit van had gehoord tot ik tijdens mijn eerste opname hoorde dat ik er last van had. Hmmm, vreemd, opeens had het een naam. Voorheen was ik gewoon even weg. Nu dissocieerde ik opeens. Dissociatie, even weg zijn van het hier en nu, vluchten in je eigen wereld, in je eigen hoofd. Bewust? Nee, dat helaas niet. Vaak heb ik er namelijk helemaal geen controle over. Ik zal proberen uit te leggen wat een dissociatie voor mij is, hoe ik het ervaar.

want, ja, wat is zo’n dissociatie nu eigenlijk. Ik kan het denk ik nooit goed uitleggen, je moet het een keer meemaken om het te snappen maar dat moet je dan weer niet willen. (snappen we hem nog…) voorheen was het alsof er een knop om werd gezet waardoor het alleen nog ik en mijn gedachtes waren. daar doorheen sijpelde af en toe nog wel wat geluiden van buitenaf. controle over wat ik deed had ik dan amper al voelde ik wel. ik voelde het alsof ik omgeven was door een dikke laag watten.

Nu is het anders, dat maakt het misschien wel moeilijker te beschrijven. De mist die in mijn hoofd zit is zo dik, zo ondoordringbaar dat ik mijn eigen gedachtes niet meer kan onderscheiden. het was alsof het een grote wazige brei is waar niks meer uit op te maken is. Maar mijn lichaam, ik voel dat het wat deed, iets, maar het was alsof ik er buiten stond. ik kon niks, niks tegenhouden, niet reageren maar ook niet voelen wat er precies gebeurde. mijn lichaam was even niet meer van mij. Af en toe iets voelen, iets heel kleins maar vooral het idee hebben dat je lichaam ophoud met bestaan onder je nek, al was ook mn hoofd niet bepaald goed meer te voelen. Ik weet niet wat het precies was. Heb de laatste tijd vaker dat het gevoel steeds minder lijkt te zijn maar ook geluiden van buitenaf minder door dringen maar dit, dit was wel heel extreem. Erg eng ook, het maakt me zo machteloos, ik kan niks. Het idee van ik stond erbij en keek ernaar. maar zag niks.

Op zo’n moment is er gewoon niks meer, bestaat niks meer. Het is eng maar ook fijn, gewoon even niks. Misschien is doodgaan ook wel zo. Langzaam alles uit je lichaam weg voelen stromen en dan niks meer voelen. Niks, Gewoon helemaal niks meer. Geen verdriet, geen blijdschap geen boosheid, gewoon helemaal niks. Oplossen in de leegte.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: