En weer door

Ja hoor, en we gaan weer door…..
Gisterenavond pas om 12 uur thuis en voordat ik sliep….  Het was best wel laat dus. K was vanochtend ook blij dat ik om 6 uur weer m’n bed uit mocht. Lag alweer even wakker.

Maar dat ‘we,’ *oeps* dat is ergens wel een dingetje. De psycholoog vroeg vorige week waar dat vandaan kwam. Tja, hoe leg ik dat eens uit. Ik denk dat dat is begonnen toen ik stemmen begon te horen. Alles wat ik deed/ zei moest namelijk worden overlegd met de stemmen. Met alles bedoel ik dan ook echt alles. Naar de wc gaan, mijn neus snuiten. Hoi zeggen tegen de buschauffeur, of toch maar niet. Wie weet zat hij wel in het complot. Vraag me niet welk complot maar stel je voor….

Alles moest overlegd worden en dus was het niet meer mijn beslissing om iets te doen maar onze beslissing. Er was niet langer sprake van ik maar van wij. Wij deden iets, wij beslisten iets. In sommige gevallen is het nog niet heel raar om het te zeggen hoor. Als ik met de paarden iets heb gedaan is; ‘ dat hebben we goed gedaan’ niet zo heel raar. Ik heb het dan over mezelf en het paard, dat daar nog iemand anders bij hoort hoeft niemand te weten.

Soms is het wel vreemd, als ik weg ga en zeg dat we er weer van tussen gaan. Ik probeer erop te letten dus vaak corrigeer ik mezelf al van tevoren. Of eigenlijk doen wij dat. Want ook dat is allang van tevoren overlegd dus ben ik me er bewust van. Maar soms glipt er in de snelheid nog wel eens wat tussendoor.

ik ga dus niet door maar ‘we’ gaan door. Ach iedere gek zijn gebrek en zolang ik redelijk functioneer is het ook geen ramp, toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: