Bustalk

In de ochtend heb ik soms toch wel grappige maar ook frappante gesprekken met de buschauffeur. Ik ben zelf niet zo van het aanknopen van een gesprek met een wildvreemde maar een buschauffeur is redelijk veilig om een of andere reden. Ik zit eigenlijk altijd helemaal voorin dus vaak gaat de buschauffeur zelf het gesprek wel aan. Ook hij/zij heeft wat behoefte aan sociaal contact in de ochtend.
Gesprek vandaag; goh, wist je dat er een vrouw is bevallen in de bus? Euhm nou nee, dat zijn niet bepaald nieuwsberichten die ik heel interessant vind. Hebben voor mij geen/weinig toegevoegde waarde.

Als een gesprek zo begint weet je dat het best apart word. Maar ach, apart is leuk. Toch?

En waar kom je op uit? Dat het eigenlijk best raar is dat er in een redelijk volle bus niemand, buiten de chauffeur, is die zo’n vrouw dan op wat voor manier helpt. En is dat niet hoe het tegenwoordig gaat in deze maatschappij? Het is ieder voor zich. Me, my Phone and my music. En ik zal direct ook toegeven dat ook ik me er schuldig aan maak. 

Verstand op 0, blik op oneindig en niet kijken naar wat er om je heen gebeurt. Maar toch, als ik iets zie kan ik het niet laten even te vragen of ik kan helpen of niet.  Kunnen heel kleine dingen zijn. Iemand helpen met oversteken, even het gesprekje aangaan met iemand die bijna elke dag bij de McDonalds een bakje koffie komt halen en overduidelijk graag wil praten. 

Doe je oogkleppen af, kijk om je heen! Samen kunnen we van deze wereld een betere wereld maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: