Ingewikkelde diagnose

Dat het stellen van een diagnose niet gemakkelijk zou zijn had ik op zich niet verwacht. Vandaag kwam mijn psycholoog er ook achter dat ze het best wel complex vond.

De vragenlijsten blijken het behoorlijk ingewikkeld te hebben gemaakt. Uit de iq test kwam dat ik hoogbegaafd ben en dit schijnt dus best veel invloed te kunnen hebben op het ontwikkelen van psychische problemen. Vooral op het moment dat niet bekend is dat je hoogbegaafd bent kan je hierdoor blijkbaar nogal wat problemen ontwikkelen.

Omdat ik ook nogal hoog scoorde op de autisme vragenlijst zijn we vandaag dus begonnen aan een specifiekere vragenlijst over autisme. Hier waren best veel dingen herkenbaar. Best confronterend af en toe. Dingen die voor mij heel gewoon zijn blijken dan opeens niet meer gewoon te zijn.  Hmmm…. tjah ik verander er toch niet door.

Het gesprek sloot dan ook af dat ze zei, je bent toch een heel ingewikkeld geval. Euhm tjah dat heb ik al vaker gehoord 🙈

Alleen mijn voornemen om te praten over dat het eigenlijk echt niet zo goed gaat is niet gelukt. We gingen die vragenlijst doen en verder was er niet zo veel ruimte om ergens over te praten. Terwijl ik daar eigenlijk wel behoefte aan had. Eerst maar even afwachten hoe ik het weekend door kom en dan dinsdag weer gesprek. Eens zien wat ze dan te vertellen heeft. En of ik wat nuttigs kan vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: