Schrijven 

Ik ben aan het schrijven geweest. Want ja als ik ooit een boek wil zal er ook wat geschreven moeten worden. Schrijven is best lastig. Schrijven betekend dingen omhoog halen. De confrontatie aangaan. Maar ook hoe schrijf Ik? Hoe verwoord ik dingen die ik in mijn hoofd al niet snap? Best een uitdaging dus.

Mijn psycholoog zal er niet blij mee zijn. Die vind me op het moment niet echt stabiel. En eerlijk gezegd ben ik dat ook niet. Op dit moment zweef ik zo’n beetje tussen leven en dood in. Maar schrijven heeft me altijd zo veel geholpen. En misschien geeft het weer een doel.

Maarja waar begin Ik, want waar is het begin? Bij mij als baby beginnen is niet zo interessant, voor je dan een keer aan het verhaal toe komt…. alsjeblieft zeg. Dan is iedereen inclusief ikzelf allang afgehaakt.

Dus ik begin bij het moment dat ik écht de ggz in rolde. Mijn eerste zelfmoordpoging waarmee ik in het ziekenhuis belande. Ook direct daarna mijn eerste opname op de paaz. 8 maanden, 8 lange maanden met alles erop en eraan. Separaties, dwangmedicatie, pillen sparen, overdosis nemen, weglopen. En ach ga zo maar door. Het begin van het einde dacht ik toen, denk ik nog steeds vaak. Maar wie Weet, wie weet was het het begin van het leven? 

Voor nu nog even niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: