Alleen

Ik vind het heerlijk om alleen te werken. Groepsopdrachten hoeven niet perse van mij. Als ik dan dubbel of driedubbel werk moet doen maakt het me niet zoveel uit. 

Natuurlijk als het niet dan moet het. Maar vaak komt het er dan toch op neer dat ik het hele project alleen doe. Maar dat is niet wat ik lastig vind bij een groepsproject. Dat is iets wat erbij hoort en daar heb ik het mee te doen.

Wat ik het moeilijkst vind bij zulke opdrachten is het vormen van een groep. Ik hoor nooit ergens bij, zweef in mn eentje ergens aan de rand van de klas. Ik word gedoogd door medeleerlingen maar  niet geaccepteerd. Ik voeg me dan uiteindelijk samen met iemand die over blijft of iemand die vraagt of ik samen wil werken.

Vandaag was het anders. Er moesten groepjes gemaakt worden van minstens 2 personen zonder een maximum. En daar gaat het fout. De vaste groepen in de klas klonteren samen met als gevolg dat er nu 4 groepen zijn, en Maria. 

Ik heb geen groep, zit in de klas en zie de groepen. Groepen waar ik geen van alle bij hoor en waar ik me nergens welkom voel. Ik weet dat ik moet vragen of ik bij een groep aan mag sluiten maar durf het niet, weet niet hoe, sociaal onhandig.

Ik weet niet waarom ik dit niet kan. Ben ik bang het fout te doen? Ben ik bang dat mensen me er bij laten maar me eigenlijk haten? Weet ik gewoon niet hoe ik mijn mede klasgenoten aan moet spreken? Ik denk dat het een combi is.

Maar ik ben sociaal onhandig, het ligt aan mij. En ik ben alleen. Mijn groep bestaat uit; me, myself and I. Oh en Joost natuurlijk (mijn ingebeelde vriend)  waarom kan ik me niet gewoon aanpassen zodat ik mee kan doen, zodat ik kan functioneren?

Ik weet het niet. En het frustreert me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: