Als de wereld slaapt

Als de wereld slaapt kan ik pas leven.

Als iedereen slaapt midden in de nacht kan ik pas echt leven. Dan weet ik pas wat echt is en wat zich alleen in mijn hoofd af speelt. Als ik midden in de nacht op de fiets zit, ergens in the middle of the nowhere, dan pas kan ik onderscheid maken tussen de realiteit en mijn ‘hersenspinnen’.

Dan is er niemand meer op de weg. Koeien, schapen en varkens zijn echt. Simpel, die staan in de wei. De sterren boven me zijn echt, het is namelijk niet bewolkt. De mensen die langs het fietspad staan, de fietsers die mee fietsen, die bestaan niet. Die bestaan alleen in mijn hoofd. 

Mijn muziek zo hard dat alle stemmen die er bovenuit komen niet bestaan, het zijn alleen maar de stemmen die ik in mijn hoofd hoor. Er is niemand om me heen die mogelijk echt is dus kan er ook niemand praten, toch?

Als ik zo midden in de nacht op de fiets zit krijg ik pas echt rust. Dan fiets ik de spanning van me af. Maar dat is ook het moment dat ik in stort. Dan merk ik hoe moe ik ben, dan merk ik hoe veel energie het kost om dag na dag te overleven. Dat is ook het moment dat ik weet dat ik eigenlijk niet meer verder wil. 

Een grens trekken tot waar mijn leven mag gaan. Bij de dieren zeggen we altijd dat leven geen lijden mag worden. Waarom mag dat bij de mens dan wel? Waarom zie ik om me heen zo veel mensen lijden en word er behalve pillen niet veel aan gedaan.

Je kan gevoelens niet uitschakelen. Hooguit afvlakken door die pillen. Ze willen de dalen minder diep maken, maar als er ook geen pieken meer zijn, als er geen momenten meer zijn dat je je goed voelt, is dat dan nog wel leven? Ik wil niet alleen maar minder diepe dalen, ik moet toch af en toe kunnen genieten van het leven?

De nacht geeft rust, als de hele wereld slaapt krijg ik voor mezelf pas duidelijkheid. En toch vliegt het me juist dan aan. Als ik alleen ben, tegen/met niemand kan praten behalve de stemmen in mijn hoofd. Als eigenlijk alleen mijn hersenspinnen nog overblijven en het enige wat ik hoor is dat ik niet mag leven, dan besef ik dat behalve het niet mogen het ook een kwestie van niet meer willen is. 

Ik ben moe, wil slapen, slapen en niet meer wakker worden. Pammetjes? Misschien een optie, maar dat is ook maar tijdelijk. Alleen de scherpe randjes, misschien voor nu ook wel genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: