Every cloud

– Every cloud has a silver lining –

Want achter de wolken schijnt altijd de zon. Al is die soms verdomd slecht te zien. En ik twijfel af en toe of ik hem ooit nog te zien krijg.

Wat heb ik nodig? Wat heb ik nodig om door te kunen? Laten we beginnen bij het begin. Rust, ik wil rust hebben, rust en regelmaat. Het maakt mij eerlijk gezegd niet meer zoveel uit hoe die rust word gebracht. Of het nu is door wat stabiliteit of door pammetjes of door er gewoon een einde aan te maken. Het maakt niet uit als ik maar rust heb.

Achter de wolken schijnt altijd de zon! Want ook al gaat het klote, voel ik me rot en lijkt alles te mislukken. Er was een silver lining; ik heb een keer niet een volledig mislukt gesprek gehad bij mijn psycholoog. Hoera!

Ook op de afdeling waren er wel eens van die silver linings, vaak heel bijzondere! Ik herinner me nog dat we met zn 4e, Elle, Daantje, K. en ik in de binnentuin zaten. Zonder vrijheden. Elle net uit de sperateer en Daantje en ik net van de infuus pomp af. Geen vrijheden, niet met en niet zonder begeleiding. K. had behoeft aan drank, wij allemaal wel, je verdoven met iets anders dan pammetjes.

En toen kwam de verrassing, Daantje had nog wat over van haar laatste overdosis, een fles sterke drank. Een of ander vruchten iets. En dan zit je daar. Met zn alle in de binnentuin met een glas sterke drank voor je neus als de psychiater de tuin in komt stappen. Wat dan, wat doe je dan in godsnaam? Een gesprek beginnen over vrijheden natuurlijk haha. Tnx K. want jij was mijn held! Dankjewel dat je terwijl we aan de alcohol zaten nog vrijheden voor me heb geregeld ook. En de psychiater, hij had niks door, helemaal niks. Terwijl wij stuk gingen!

Tegen de tijd dat wij het al lang op hadden en de bekers waren omgespoeld had een verpleegkundige pas een vermoeden. Maar het bewijs was toen al weg! Aan de alcohol op de gesloten afdeling. Dat is pas een silver lining!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: