“Up”

Depressie is wat er overblijft als het verleden bij gebrek aan heden de toekomst opslokt en alles onderdompelt in één grote poel van wanhoop die alle besef van tijd wegvaagt.
-Up, Myrthe van der Meer-

En dan is er niks Meer, gewoon niks. Eén grote leegte, geen gevoel, geen blijdschap, geen verdriet, gewoon helemaal niks meer. Ik ben leeg, ik ben moe en ik ben op.

Misschien moet ik blij zijn, niet meer vechten tegen de tranen, niet meer doen alsof ik blij ben want ik voel het niet meer. Het enige wat ik voel naast die leegte is angst, een angst die langzaam over gaat in paniek en zo mijn hele lijf in beslag neemt.

Angst, steeds maar weer die angst. Angst voor het heden, het verleden en vooral de toekomst. Naar het hier en nu kijken is al moeilijk, confronterend en frustrerend. Denken aan de toekomst is te veel, een brug te ver.

Mijn hoofd zit vol met watten waar niemand doorheen komt, ondoordringbaar. Het enige wat er langzaam doorheen sijpelt is angst, die vervloekte angst.

En naast die angst is het toch vooral wanhoop. Hoe komt dit ooit nog goed, komt dit ooit nog goed? Ik heb er steeds minder vertrouwen in. Met dat ik het vertrouwen verlies, verlies ik ook steeds meer de vechtlust.

Laat me maar gaan, laat me maar vliegen. Laat me vrij om te ontsnappen aan mijn eigen wereld.

3 gedachten over ““Up”

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: