Dansen

Dansen, pfoeh wat had ik daar een hekel aan. In de tijd dat ik nog turnde was dit op de verschillende onderdelen altijd mijn valkuil. Ik kon het strak en afgewerkt maar als het sierlijk moest; mij niet gezien.

Nog steeds haat ik dansen, ik haat het om sierlijk bezig te zijn en te doen alsof ik met mijn lichaam om kan gaan want dat kan ik niet. En ik haat dansen omdat de gedachtes in mijn hoofd door elkaar heen dansen. Niet sierlijk, geen ballet waarbij de verschillende dansers op elkaar ingespeeld zijn, elkaar opvolgen en aanvullen. Nee het is zo’n lompe dans, een dans waarbij niks lijkt te kloppen, ieder zn eigen ding doet en daarbij de ander alleen maar tegen werkt en in de weg loopt.

Behalve de gedachtes dansen tegenwoordig ook de letters en woorden door elkaar heen. Het lijkt alsof ik geen woorden kan maken van de letters die ik ken. Alsof de woorden geen zinnen meer kunnen vormen. Laat staan een verhaal maken wat te volgen is. Praten gaat steeds moeilijker, ik kan me niet uitdrukken. Maar ook schrijven gaat niet meer, ik krijg de woorden niet meer goed op papier, kan het voor mezelf al niet logisch maken, laat staan voor iemand anders. En ook het lezen, het lezen gaat niet meer. De woorden vliegen door elkaar heen. 1 zin, soms 2 en dan ben ik moe. Niet zomaar moe maar uitgeput. Mijn hoofd is overvol en toch leeg. Zo tegenstrijdig maar zo is het nu eenmaal.
Wat veroorzaakt deze chaos? Wat kan ik eraan doen? Kan ik er wat aan doen? Ik weet nog dat Kitty de blog stiltegraag had, dat ze graag stilte in haar hoofd wilde. Ik wil dat ook zo graag. Ik wil dat iedereen in mijn hoofd stopt met praten en ruzie maken. Dat ik alleen nog hoor wie er echt zijn, dat ik alleen nog maar hoef te communiceren met mensen die echt bestaan en me niet elke keer af moet vragen of ik met iemand praat of dat ik me dit gewoon weer inbeeld. Waarom kan ik dit niet uit zetten? Het maakt me soms zo bang, ik kan er zo veel niet door. En ze verbieden me vooral zo veel. 

In de ban, in de ban van de stemmen, míjn stemmen wel te verstaan! Stemmen die lomp en eigenwijs tegen elkaar in werken en het elkaar en vooral mij zo mogelijk mogelijk maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: