Een andere weg in slaan

We kennen het gezegde allemaal wel, When nothing goes right, go left! Maar de vraag is, wil ik wel een andere weg in slaan?

Er wordt weleens gezegd dat je niet meer krijgt dan je kan dragen. Ik zou willen dat ik minder sterk was! Alles gaat fout, gewoon alles. Oké, een lichtpuntje is dat ik een verlenging heb gekregen van mijn contract op werk wat betekend dat ik tot augustus zeker ben van werk, dat was een meevaller die ik echt nodig had. Maar verder gaat echt alles mis.

School
school liep al niet lekker en geeft nu zelfs zoveel spanning dat ik er letterlijk en figuurlijk ziek van ben. Er is namelijk wat gebeurt, een gesprek wat maakt dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben in de klas. Ik ben bang, bang voor wat er achter mn rug om gezegd wordt. Ik ben bang voor de meningen die er over me zijn in de klas. Bang voor hoe anders mensen blijkbaar doen als ik er niet bij ben dan wanneer ik er wel bij ben. Ik voel me niet meer veilig, durf me eigenlijk niet in de klas te begeven maar heb weinig keus. Ik moet door, ik mag me niet tegen laten houden doordat ik blijkbaar niet in staat ben om in een groep te functioneren.

Ik moet eraan werken, ik moet aan mezelf werken. Maar ik moet eerst weten wát ik fout heb gedaan, voor ik eraan kan werken. Ik kan toch moeilijk maar gokken wat ik verkeerd heb gedaan en dan maar hopen dat ik aan het goede werk? Dat is misschien nog wel het moeilijkste. Ik weet dat ik íets fout doe, maar ik weet niet wat. Onzekerheid, ik haat onzekerheid!

Werk
Tjah, werk gaat eigenlijk best lekker, ik heb het naar mn zin in het team. Ik voel me geaccepteerd en heb een verlenging van mn contract gekregen terwijl ze weten dat ik nogal wat mental issues heb. Daar doe ik blijkbaar wel wat goed, daar functioneer ik dus wel goed genoeg binnen het team. Ik heb een verlenging van mn contract gekregen ruim 1 maand voordat het is afgelopen. Hele opluchting want naar nieuw werk gaan zoeken is stress die ik er niet echt bij kan hebben.

Thuis
Thuis is de situatie niet om over naar huis te schrijven. Als ik zou zeggen dat het thuis slecht gaat zou ik liegen. Het is een ramp, ik vind het elke dag weer erg om naar huis te gaan en ik zit nog liever op school met alle spanningen die dat met zich mee brengt dan dat ik thuis ben. Ik ben dus op school, aan het werk, of ik ben bij de paarden. Ik slaap thuis en daar is ook alles mee gezegd.

Ik voel me thuis niet gehoord, niet gezien, niet begrepen en vooral niet geaccepteerd. Ik voel me buitenspel gezet en merk dat alle communicatie buiten mij om verloopt hoe hard ik ook mn best doe om erin betrokken te worden. Ik moet van anderen horen wat mam van me vind, ik kom ´s avonds thuis uit mn werk en kom erachter dat ze een nacht of weekend weg zijn… Leuk maar ik kwam daar vrijdag avond achter en zaterdag middag ging ik voor een weekendje naar België (waar ik dit nu ook aan het typen ben). Wie zorgt er voor de honden als mn ouders er niet zijn en ik ook weg ben? Mn broertje en zusjes niet in ieder geval. Hoe kan ik weg als ik niet weet of er voor de dieren gezorgd wordt? Gelukkig waren ze net voor ik weg ging thuis maar de mogelijkheid om erover te communiceren wordt afgekapt met; “We dachten dat je het wel wist” en daarmee is de discussie afgesloten.

En verder is het thuis gewoon zoooo moeilijk, het geeft zo veel spanning en ik weet gewoon niet hoe ik met de hele situatie thuis om moet gaan.

Door gaan
Soms is het zo moelijk om nog door te gaan, soms is het zo lastig om te zeggen, ach een tegenvaller morgen weer een dag en dan gaan we weer door. Positief zijn is nooit mijn sterkste kant geweest maar nu is het echt onmogelijk. Ik weet het écht even niet meer.

Soms is het makkelijker om te stoppen dan om een andere weg in te slaan, soms is het makkelijk om te stoppen dan om wat nieuws te proberen. Ik mag niet stoppen, ik weet dat ik door moet gaan. Maar ik weet gewoon niet hoe. Ik heb beloofd dat ik het nog een kans zou geven, ik heb beloofd dat ik het zou proberen. Maar hoe kan ik door gaan als zelfs de dag doorkomen een onmogelijke opgave is?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: