Fight of flight

vechten of vluchten, dat is natuurlijk altijd de vraag. Een overweging die je maakt, ga ik dit kunnen winnen, ben ik sterk genoeg en kan ik dit aan? Anders, anders word het vluchten. Omdat vluchten dan de enige uitweg is die je hebt.

Vluchten, dat heb ik wel geleerd. Vluchten voor het leven, vluchten voor de confrontatie. Als dingen te confronterend worden, als het te dicht bij komt, dan klap ik dicht. Dicht klappen is mijn manier van vluchten. Het is voor mij veilig maar niet iets wat ik wil. Het zorgt er misschien wel voor dat ik op zo’n moment de confrontatie uit de weg ga maar uiteindelijk maak ik de confrontatie er alleen maar zwaarder door. Het gesprek stopt dan misschien maar gaat in mijn hoofd gewoon door. Alleen ben ik dan alleen met mezelf in gesprek en is er niemand die dan mijn negatieve gedachten kan doorbreken.

Ik zit op dit moment in een constante vluchtmodus. Het kost me zo veel moeite om niet dicht te slaan, om in het hier en nu te blijven en in gesprek te blijven. Het is zo vol in m’n hoofd dat er niks bij past, dat er geen confrontatie bij kan. Maar vooral is de energie om te vechten er niet, vechten hoeft dan nog niet eens zozeer met een ander maar vooral met mezelf, ook dat gevecht probeer ik uit de weg te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: